Poznejte nevšední charaktery historického seriálu 1890. Hlavní postavu ztvárnil miláček žen Ján Koleník

1890 (1) - upoutávka

Nový slovenský seriál 1890, jenž představuje začátky moderní kriminalistické vědy, oplývá i velice nevšedními charaktery, které vás jednotlivými kriminálními zločiny provedou. Poznejte zásadní postavy seriálu 1890.

Historický seriál 1890 vypráví o fascinujícím období přelomu, kdy končí víra v nadpozemské a začíná víra ve fakta a objektivní vědu. V tomto období lidé stále ještě věří na pověry, magii a nadpozemské bytosti, zatímco jiní jsou fascinovaní moderní technikou a objevy. Jedním z nich je i sebevědomý detektiv János Martin, který přichází do Uher vyšetřovat kriminální případy...

VÍCE SE O SERIÁLU 1890 DOZVÍTE TADY

Detektiv Jánoš Martin

Svobodný elegán z Pešti, který je známý pro svůj perfekcionismus. V práci se příliš často nemýlí a pokud ano, nechce to přiznat. Skromnost nepatří do jeho slovníku. V kriminalistice je dobrý a moc dobře to o sobě ví. Ve své práci používá jako jeden z mála moderní techniku a nové kriminalistické metody.

Hlavní postavu ztvárnil Ján Koleník.

Strážmistr Vilém Černý

Čech, který se přiženil do Uher. Rovný chlap, jenž pro ránu nejde daleko. Během vyšetřování případů se snaží místní pochopit, má rád lidskost a ví, že život v tomto kraji není vždy přívětivý. V policejní profesi je jeho silnou stránkou dokonalá znalost prostředí. Vilém Černý se rád napije a nikdo mu nesmí (ani slovem) sáhnout na jeho milovanou rodinu – ženu (hraje Vica Kerekes) a tři děti.

Postavy Viléma Černého se chopil Stanislav Majer.

Žofia Wisniewska, Henryk Wisniewski a dcera Júlia

Jako klasická šlechtična je Žofia upjatá a za každých okolností se snaží udržet si vážnou tvář. Věnuje se charitě a snaží se mít dokonalé hospodářství, spokojené zaměstance a ještě spokojenějšího manžela. Ten ji ale v životě dělá pořádné vrásky. Henryk Wisniewski rád utrácí za moderní vymoženosti a je velice extravagantní. Vládnout v Uhrách ho spíše obtěžuje, považuje se za vyvoleného. Umí být šarmantní, ale také nevídaně krutý.

Manželé mají krásnou dceru, která vypadá nevinně. Zdání ovšem klame...

Žofii hraje Anikó Varga, jejího chotě polský herec Łukasz Kos. Dceru ztvárnila Danica Matušová.

Hubert Lom

Majordomus, který zná tajemství všech nebo si to alespoň myslí. Je to pravá ruka Henryka Wisniewského a často se pro smůlu ostatních objevuje na nevhodných místech v nevhodný čas.

Majordoma ztvárnil Filip Kaňkovský.

Sledujte historický seriál 1890 už v pátek 5. ledna ve 20.15 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.