Přihlaste se na kurz vaření Karolíny Kamberské!

Karolína Kamberská se gastronomií zabývá už léta coby food redaktorka různých periodik. K této práci ji přivedla její vášeň pro vaření, jakkoliv původně měla jiné plány.
Karolína Kamberská se těší na léto
Karolína Kamberská se těší na léto
Karolína
Reklama

Nyní máte možnost se s ní osobně setkat a něco se přiučit! První kurz proběhne už v lednu a pořádá jej Gourmet Academy. Přihlásit se a dozvědět více informací můžete zde.

Karolína Kamberská pro vás připravila menu, které se hodí do chladnějších měsíců roku, protože příjemně zahřeje jak na duši, tak na těle. Česnekový krém s hříbky je originální tím, že se česnek předem opeče, čímž zesládne a polévka získá lahodnou chuť. S typickým italským ragů se účastníci kurzu naučí jednoduše vyrobit i domácí těstoviny. Crumble je skvělý způsob, jak zdravě a lahodně použít sezónní ovoce a udělat sladkou tečku za skvělým obědem či večeří.

Menu:

Česnekový krém s houbami
Vepřové ragů s domácími tagliatelle
Crumble ze sezónního ovoce s mandlovou drobenkou

 Kurz je určen jak pro začátečníky, středně pokročilé tak i pokročilém.

 

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě.

Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská. 

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu? 

·         Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami 

·         Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

·         Gratinovaný pórek se šunkou

·         Mražená broskvovo-karamelová pěna

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Reklama
Reklama