Dort babičky Kupcové

Čtyři lžíce horké vody utřeme se 4 žloutky a práškovým cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, olej a nakonec vmícháme ¾ ušlehaných bílků.

Doba přípravy:

Prostřeno - 7-11.6. - Ondřej Kudrna - Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové

Postup

Čtyři lžíce horké vody utřeme se 4 žloutky a práškovým cukrem

Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, olej a nakonec vmícháme ¾ ušlehaných bílků

Hmotu lehce promícháme a polovinu nalijeme do jedné formy

Do druhé formy nasypeme trochu kakaa a vmícháme zbytek bílků

Těsto nalijeme do druhé formy a pečeme cca 15–20 minut při 175 °C

Vychladlé dorty rozkrojíme napůl a polijeme rumem smíchaným s vodou v poměru 1,5 dl rumu, 0,75 dl vody

Pak si připravíme krém

Utřeme práškový cukr s Herou a přidáme namleté ořechy, které spaříme trochou horkého mléka

Umícháme krém

Světlé díly pomažeme džemem a krémem a tmavé pouze krémem

Díly spojíme a dort pomažeme zbytkem krému

Ozdobíme nastrouhanou čokoládou

 

 

Dort babičky Kupcové


Ingredience:

  • 4 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • ¼ prášku do pečiva
  • ¼ l mléka
  • cca 1,5 dl oleje
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dl rumu
  • čokoláda na vaření
  • kakao
  • džem (rybízový, ne moc sladký)

Krém:

 

  • 225 g práškového cukru
  • 375 g Hery
  • 150 g vlašských ořechů
  • mléko

Reklama