Francouzská cibulačka

Martin nechal cibuli jen zesklovatět. Lepší je, když se pomalu dusí až do zhnědnutí. Má pak lepší chuť.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Beneš

Reklama

Postup

Z kližky, zeleniny a koření uvaříme hovězí vývar. V rendlíku na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu a dalších pět minut restujeme. Odstavíme a takto připravenou směs přidáme do scezeného horkého vývaru. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně polévkovým kořením.

Veku nakrájíme na plátky a namažeme na ni směs připravenou z nastrouhaného sýra, který smícháme s vejcem a grilovacím kořením. Takto připravené veky zapečeme v troubě dozlatova. Do talíře vložíme zapečenou veku a přelijeme ji horkou cibulačkou.

Polévka

Francouzská cibulačka


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama