Salát Caesar

U večeře se strhla debata, jak má salát Caesar správně vypadat a chutnat. Nevznikl v Itálii, jak se většina lidí mylně domnívá, ale v Mexiku.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Kristýna Hošková

Reklama

Postup

Ze sardelové pasty, česneku, parmazánu, citronu a majonézy vyšleháme dresink. Na pánvičce usmažíme z nakrájených rohlíků krutony. Odstraníme košťály salátu, listy omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na kousky. Těsně před podáváním smícháme zeleninu a zálivku, salát posypeme krutony a navrch nastrouháme parmazán. Případně dílo ozdobíme sýrovými hoblinkami. Teplota: 0 a 160 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: do 30 minutRecipe category: bez vaření / předkrm / salát / smaženíPředkrmSalát Caesar

 

postup:

Ze sardelové pasty, česneku, parmazánu, citronu a majonézy vyšleháme dresink. Na pánvičce usmažíme z nakrájených rohlíků krutony. Odstraníme košťály salátu, listy omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na kousky. Těsně před podáváním smícháme zeleninu a zálivku, salát posypeme krutony a navrch nastrouháme parmazán. Případně dílo ozdobíme sýrovými hoblinkami. 

 

 

 

 

 

 

Předkrm
Salát Caesar
U večeře se strhla debata, jak má salát Caesar správně vypadat a chutnat. Nevznikl v Itálii, jak se většina lidí mylně domnívá, ale v Mexiku.
Ingredience:
- 3–4 hlávky římského salátu,
- 3 rohlíky,
- 1 česnek,
- 200 g majonézy,
- 1 sardelová pasta,
- 100 g parmazánu,
- 1 citron.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama