Banh Bao

Vyzkoušejte další recept z Liovy vietnamské kuchařky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu:

Banh Bao
Banh Bao

Suroviny

300 gmletého vepřového masa
10 ksJidášova ucha
2jarní cibulky
2šalotky
2 stroužkyčesneku
1 lžícerybí omáčky
1 lžičkačerstvě namletého pepře
1 hrstskleněných nudlí
6křepelčích vajec (nebo 3 slepičí)
2 hrnkypšeničné hladké mouky
2/3mléka
1 kostkadroždí
1 lžičkajedlé sody
3 lžícecukru
sůl
1 lžícesezamového oleje
Reklama

Postup

  1. Do mouky dejte jedlou sodou, sůl, sezamový olej, kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout.
  2. V míse smíchejte mleté maso s rybí omáčkou, jarní cibulkou, opečenou šalotkou, česnekem, černými houbami a nastřihanými namočenými skleněnými nudlemi.
  3. Z těsta udělejte placky, doprostřed každé dejte část masové směsi a kousek vejce natvrdo. Zabalte jako knedlík a vařte na páře 15 minut.
Banh Bao
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama