Jitrnice

Dost možná se vám dělání jitrnic zdá jako složitá záležitost, ale podle Ohnivýho kuřete to zvládnete "na pohodu".

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu:

Jitrnice
Jitrnice

Suroviny

1 kgvařeného vepřového masa (z hlav, laloků a boků)
375 gvařených plic
200 gsyrových jater
250 gvařených vepřových jater a tučné polévky
650 gmáčené žemle
3,5 gmletého pepře
2 gmletého nového koření
7 gutřeného česneku
lžička majoránky
5 gsoli
Reklama

Postup

  1. Vařené ovarové maso nasekáme kolíbacím nožem, maso s kůžičkami umeleme.
  2. Namočené a vymačkané žemle a syrová namletá játra okořeníme a zalijeme ovarovou polévkou. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Prejt plníme do zašpejlovaných vepřových tenkých střev, uzavřeme a vkládáme do vřelé polévky, dokud jitrnice nevyplavou na hladinu.
  3. Vařené jitrnice vyjmeme z hrnce, dáme do studené vody, opláchneme a rozložíme vychladnout.
Jitrnice
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama