24. ledna 2011 10:01
Petr UllmannDezert ze sýra lučina
Recept nám zaslala paní Irena Kellerová – Koštice nad Ohří
Dezert ze sýra lučina
4 sýry Lučina 2 šlehačky 40% kůra z 1 citronu 10dkg cukru krupice 1 balení - cukrářské piškoty půl hrnku uvařené instantní kávy - silné 4 lžíce rumu 2 lžíce holandského kakaa Lučinu, šlehačku, cukr a nastrouhanou citronovou kůru našleháme. Do oválné nádoby dáme alobal nebo potravinářskou fólii , hezky ji přhladíme k nádobě. Dno poklademe cukrářskými piškoty těsně vedle sebe.Piškoty postříkáme polovinou rumu a polovinou kávy. Potřeme polovinou ušlehané hmoty, kterou opěět přikryjeme cukrářskými piškoty. Ty pokropíme zbytkem rumu a kávy. Potřeme druhou polovinou ušlehané hmoty. Povrch uhladíme a přes sítko posypeme kakaem. Můžeme dělat i různé ornamenty. Druhá možnost je prokládat ušlehanou hmotu čerstvými jahodami rozkrojenými na půlky, čímž celý dezert ještě vylepšíme. Vychladíme a podáváme druhý den.