Emanuele na návštěvě v pivovaru

Emanuele se už zase pilně otáčí ve své restauraci, ale jako vzpomínku na dovolenou v Tyrolsku si udělá tagliatele se špekem a kapustou. Načerpejte další inspiraci pro své domácí česko-italské vaření v neděli v 18.00 v Televizi Prima.

Emanuele se už zase pilně otáčí ve své restauraci, ale jako vzpomínku na dovolenou v Tyrolsku si udělá tagliatele se špekem a kapustou. Výživné a voňavé jídlo si můžete hravě za pár korun udělat doma. Vždyť víte: březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. Na Sedlčansku navštívíme vepřovou biofarmu, dozvíme se něco o vepřovém masu a podíváme se do malého pivovaru. Sládek a degustátor piva přijde k Emanuelovi na oběd a za žejdlík vynikajícího tmavého moku dostane marinovanou kotletu na mléce. Zajímavá je marinovaná panenka, kterou si musíme připravit hodně dlouho předem. A na konec nebude moučník, ale cibulové čatní, skvělý doplněk k masu. Emanuele, který ví, že Češi dovedou zavařit téměř vše, svůj výrobek nazývá cibulová marmeláda. Dobrá zpráva je, že všechny dnešní recepty chutnají skvěle a výsledek bude stát za to!

Tyrolské tagliatele s kapustou se dělají na cibulovo-česnekovém základě, kam přidáme kapustu. Výsledek smícháme s uvařenými nudlemi a posypeme uzenou mozarellou. Důležitý je výběr sýra a fakt, že kapusta musí být nakrájená na téměř vlasové nudličky, aby za pár minut změkla.

Marinovaná panenka je luxusní úprava toho nejkvalitnějšího masa z vepře pro studenou kuchyni. Vepřovou svíčkovou marinujeme v soli, cukru a bylinách čtrnáct dní v lednici. Převážeme ji motouzem do podoby jakéhosi salámu a zamotáme do čisté utěrky. Po dvou týdnech se maso zbaví vody, trochu pak připomíná pršut, dá se porcovat na téměř průhledné plátky jako carpaccio. Praktický a efektní předkrm pro větší společnost, který dlouho vydrží i pro příležitostný zob.

Vepřová kotleta na mléce. Vepřové karé bývá docela suché, pečení v mléce ale zanechá maso šťavnaté. Výsledný produkt opticky připomíná svíčkovou, jde ale o méně kalorické jídlo. Chce však trpělivost a čas, protože maso nejprve naložíme a pak pomalu opékáme a dusíme v postupně dolévaném mléce, kterého spotřebujeme litr. Omáčku nakonec procedíme na růžové plátky nakrájeného vepřového masa.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.