Tři modelky budou pít krev jednomu Upírovi

Jediným upírem v Čechách je Upír Krejčí. Kdo komu bude víc pít krev? Upír pohledným dravým děvčatům z modelingové branže, nebo lepé děvy jedinému muži tohoto VIP týdne? Anebo nás čeká pohoda a dobré jídlo v příjemné společnosti?
Prostřeno VI (40) Zlín grafika1

 Mim Krejčí uvaří jako první a teprve uvidíme, zda do svého jídla přidá i nějaký ten česnek. Je to renesanční muž – hraje, baví, píše i zpívá. A teď se bude otáčet v kuchyni.Pohostí krásnou Miss 2007 Katku Sokolovou, která pracuje hlavně v cizině, a dvě sokyně, nepřehlédnutelné a vyvinuté oblíbenkyně bulváru Dominiku Mesarošovou a Hanku Mašlíkovou, dvě dravé štiky, které se pohybují v českém mediálním rybníčku. „Já bych chtěl chlapa, ale to by byla legrace, kdyby přišly jen ženský a ještě se do mě nějaká zamilovala,“ říká první hostitel. Jak spolu vyjdou Dominika s Hankou? Po šesti letech se dámy, které kvůli tomu, jak se neměly rády, rušily společné akce, usmířily. Jako by věděly, že spolu budou společně vařit a sedět u stolu. „Já jsem jako starší ustoupila,“ říká Hanka, která prý jako první navrhla smír. O tom, že je to přece jen trochu ozbrojené příměří, kam se vloudí občas nějaká ta bodlinka, se přesvědčíte v dalším VIP PROSTŘENO! na Prima family!

Upír Krejčí a půvabná družina modelek u kulatého stolu

„Vařil jsem do té doby, než se to naučila žena,“ říká o svém vaření první slavný kuchař. „Lidé mě vnímají jako magora, ale když mě poznají blíž, tak zjistí, že jsem inteligentní a hezkej,“ usmívá se s trochou nadsázky první hostitel. Považuje se za člověka, který dělá vše nejen na sto, ale rovnou na tisíc procent. Ve svém domě, kde má studio, chystá pro návštěvnice zábavné představení a bojí se, aby nepřišli nějací intelektuálové a neurazilo je to. Tak toho se, milý Upíre, bát nemusíš. Míří k tobě návštěva, až ti zrak bude přecházet! Jak si poradí se zdrcující dámskou přesilou v exkluzivním balení? Katka dorazí do hezkého domu jako první: „Kdyby mi žena řekla, že mi ji povoluje, tak jdu do toho, to se ale asi nestane,“ směje se kuchař. „To není možné. Ještě vyšší a stejně tak krásná,“ žasne upír, když dorazí elegantní Hana Mašlíková. „Nevadí vám, když budu občas používat humor?“ vytasí se s nejsilnější zbraní Upír Krejčí. Katka Sokolová má ráda asijskou a thajskou kuchyni. Přijde si tu na své, protože hostitel se chystá na gastronomický výlet napříč Asií s přistáním v Praze. Vietnamský salát, čínské závitky, thajští garnáti a „pražsko-řecká“ roláda – „prostě to dneska bude paráda,“ chvástá se hostitel, který počítá s tím, že i jeho prostírání bude zábava… Je to naprostá premiéra multifunkčního stolu jeho německého přítele Petera. „Jediný, s čím bych mohl vyhrát, je ten stůl, ale to zase není k jídlu…“ „I kdyby to bylo zkažené, já to nepoznám,“ říká o menu Hanka Mašlíková, která nemá asijskou kuchyni moc ráda. Dominika nemusí moc thajskou, ale dámy určitě ochutnají. A ke svému dobru, jak zjistí. Snad u otevřeného plamene Hance nechytne ofina, jak se obává. Vietnamské závitky s mletým masem se připravují na páře a pozorný hostitel nezapomene ani na spoustu omáček. Hodně vysoko nasazená laťka,“ říká o předkrmu Hanka – a to ještě neochutnala garnáty, zábavu a moučník. Prý už může pořádně jíst, protože je „modelka v důchodu“. „Ač nemám ráda asijskou kuchyni, chutnalo mi to, skvělé lehké jídlo,“ hodnotí pak celou večeři Hanka Mašlíková.

Dominika Mesarošová spoléhá na talisman v kapsičce zástěry

„Myslím, že jsem dobrosrdečná, cílevědomá a svědomitá,“ říká hezká blondýna. „Za nálepku sexbomby se nestydím, ale po pěti letech v šoubyznysu mě neustálé omílání o mém poprsí také nebaví,“ konstatuje Dominika. Upír Krejčí si po včerejšku myslí, že řeči z bulváru jsou jenom řeči, protože dámskou společnost poznal jako „usměvavou, vstřícnou, milou, a dokonce i vtipnou“! Dnes bude mít možnost také poznat, jaká je Dominika Mesarošová také jako kuchařka a hostitelka. Dominika bude mít co dělat, aby jeho kulinářskou laťku dohnala. Ve svém 2+kk s červenou kuchyní uvaří tak trochu eskymácké menu. Po předkrmu se záhadným názvem („Hlavně doufám, že z toho nebudeme zelený,“ doufá Hanka Mašlíková) následuje masový závitek se sněhovou peřinou a eskymácký sen – lehký dietní dezert zasypaný kakaem. Peřina k hlavnímu jídlu bude ze sýra a smetany. „Možná už jí tikají biologický hodiny, tak zavinuje,“ říká celkem drsně jediný mužský účastník tohoto VIP týdne. Co je Dominičino na zeleno? Není to předkrm, ale polévka, kterou Dominika umí a spoléhá na to, že její zelňačka bude mít úspěch. Úplně pravá, výborná, vyvážená, jen Upír by uvítal ještě zakysanou smetanu. Přesto je hotový jako první. „Tobě moc nejede tvoje polévka,“ stará se Hanka o Dominičin talíř. Kuchařka je ale trochu zmožená a nasycená z ochutnávání. Eskymácký sen obsahuje ovoce, jak si přeje Hanka, která má ale podezření, že hostitelka by také mohla rozbalit eskymo nanuky. Jak si Dominika poradí se závitky z kuřecího masa se šunkou a sýrem, které se budou ještě zapékat? Hosté si na ně musejí pěkně počkat a “bacha na párátka v závitku“, varuje hostitelka, aby večeře neskončila malérem. Právem… A Upír žertuje trochu přes čáru: „Protože ten situační humor je takový, že člověk občas přestřelí.“ Ocení ale hostitelčin nadhled: „Udělat z něčeho, co se zrovna nepovede, přednost, je prostě vynikající,“ nakonec uzná Dominičin humor a i velkorysost holek. Omáčka je dobrá, ale je jí bohužel málo. A jaká bude zábava? Možná přijde i kouzelník… „Chtěli jsme se nechat bavit a ona nám to umožnila,“ ocení zábavu po syté večeři Upír Krejčí i soupeřky.

 

erý: Anife Vyskočilová a její let do Istanbulu
„Jezte rukama,“ vyzývá své hosty doma bulharská Turkyně Anife, která jela do Německa, omylem vystoupila v Čechách a už tu zůstala. Nejprve se seznámila se synem Ivana Vyskočila, a když poznala otce, spadla jí brada, jemu též, a bylo rozhodnuto. Tvrdí o sobě, „že vaří výborně, nebo výborně.“ Jiná možnost není – plný stůl znamená v její vlasti symbol štěstí. Nákup na tržišti pojedná v orientálním duchu (nejradši by smlouvala) a menu rovněž. Na co se mohou soupeři těšit? Na tři mušketýry a jeden baklažán, arabské křidélko nebo stehýnko, dalmatské čufty po bosensku a jako dezert bude lahodný řecký jogurt politý tureckým medem od maminky a posypaný bulharskými vlašskými ořechy. Ale jak slibuje divákům: „Možná něco neudělám a možná něco udělám navíc.“ Protože takový živel, jako je Anife, se při vaření nenechá spoutat nějakým menu! „Překvapilo mě, že to jsou jen tři chody,“ říká Petra Horváthová, která netuší, co ji čeká. Určitě maso a baklažán. „Ani nevím, co je baklažán“, říká Martin, který tápe i nad čufty. Zato Petra Černocká má balkánskou kuchyni moc ráda. „Anife je můj velký favorit,“ tipuje. A kuchařka se činí: předvede, jak lilek nasolit, jak očistit fazolové lusky, uvidíme balkánské listové těsto a čufty z mletého masa, kam přijde jeden „vaječník“. „Kdyby vám nechutnalo, tak prosím řekněte, že vám chutná,“ prosí hostitelka. Dezert se podává na palubě, protože Anife vezme soupeře na letecký trenažér. Co myslíte, kdo nabourá? A jaké bude přistání po téhle jízdě do Istanbulu?
Středa: Saxána Petra Černocká kouzlí znamenitě i doma v kuchyni 
Petra se na svůj večírek připravila, dokonce natřela zahradní stolek. „Probudila se ve mně velká touha nezklamat,“ přiznává. Velký stůl a ubrus si ale musela vypůjčit, stejně jako bylinky od souseda. Plánuje večeři pro milovníky ryb a mořských plodů. Polévka bude její oblíbená indická kuřecí s mandlemi. „Tu nemůžu zkazit, dělám ji spoustu let.“ Své jmenovkyni, dceři rybáře, se lehkou rybkou s bramborem a špenátem strefí do chuti. Lehký bude i piškot s ovocem, oříšky a řeckým jogurtem. Jaká hostitelka, takové menu: příjemné, úhledné, tak akorát, trochu do světa, trendy. Anife při pohledu na jídelní lístek tuší, že se nepůjde dojíst do restaurace jako v pondělí. Polévku zná, u nich se jedla na svátky. Pro Petru mladší a Martina by mohla klidně být i pikantnější. „Ještě jsem krevety nepozřel,“ těší se Martin na předkrm, koktejl s avokádem, mandarinkami a jogurtovo-majonézovou zálivkou. „Já bych tam, protože jsem zvíře, dala trochu kečupu kvůli barvě, ale nechci si to rozlejt u těch mistrů,“ upřímně lituje zpěvačka, která jako přílohu podává rozpečenou bagetu s bylinkovým máslem. Je Anife skutečně alergická na mořské plody, jak straší? „Jakmile nebudou čerstvé, připravte mi sanitku, jedu!“ varuje. Nakonec ale „kdyby mohla, tak by jedla jenom koktejl.“ Co ještě Saxána ve své kuchyňce vykouzlí? Petřin hlavní chod – okoun – je výborně okořeněný, ale prostý, „protože u ryb platí, že čím míň, tím líp,“ tvrdí. Po včerejším tornádu s Anife je zábava klidná a tvůrčí. „Já si od Petry odnáším pohodu, která proplouvá tím barákem,“ libuje si dámami hýčkaný Martin. Ztuhl nepečený ovocný dezert tak, jak měl? Anife chutná nejvíc po předkrmu a „už teď se loučí s dovolenou“. A to ještě neví, jak se zítra vytáhne její favorit Martin…
Čtvrtek: Český Belmondo Martin Kraus peče kachnu v kuchařské čepici
„Princ“ Martin Kraus vyrůstal jako v pohádce. Na statku, v jízdárně, kam také pozve ženy. „Bydlení u Martina si představuju, že budou všude podkovy a rajtky,“ fantazíruje kamarádka Petra. „Je to řehole,“ říká s lehkou nadsázkou hostitel o rodinné farmě, „mám na krku čtyřicet koní.“ K herectví ho přivedla autobiografie J.-P. Belmonda, kterého má rád a jehož Anife (a prý nejen jí) připomíná. „Dělám si drápky na zájezd,“ netají se Martin. Soupeřky pohostí v „chlastroomu“ a v maminčině kuchyni spáchá „český nářez“: kachnu s knedlíkem a s variacemi zelí. Jídlo by mohlo potěšit Anife. „Já si představuju, že nám rozdá špejle a na tom bude buřt,“ podceňuje mladíka Petra Černocká, která po včerejšku už nemá na nic chuť. „Párky bude mít, chleba bude mít,“ vidí to podobně Anife. Holky přemluví, ať dorazí na farmu v gala. Sama přichází v zeleném, Petra je v klobouku – úplný Hollywood. Kdyby děvčata tušila, že budou v dlouhých róbách jezdit bosky na koni! Nastrojená Petra kamaráda Martina ale nepodceňuje: „Je to typ kluka, který zvládne všechno, tak proč by nezvládl jedno blbý vaření?“ Po neochucené mozzarelle s rajčaty a čínským zelím se místo polévky čepuje pivo a po kachničce Martin upeče „ananas na šutru“. Zmákne i domácí knedlíky? „Já jsem na knedlíkách odkojenej,“ hněte těsto představitel démonického Dana, který uvaří to, co má nejraději. „Anife bude v takový rozkoši, že těch deset bodů jí nebude stačit,“ chvástá se. Zelí sice bude červené a bílé, ale kupované, knedlík trošku tužší, ale kachna jako dort s křupavou kůrčičkou. A kosti? Házejí se rovnou do krbu jako na zámku. „Měla jsem pocit jako ve starém filmu,“ bájí Anife, které týden přinesl hodně osvěžení, optimismu a nové kamarády. „Zábava byla absolutně geniální, jenom pro někoho jinýho,“ říká Petra Černocká, která se ale také podívá na svět z koňského hřbetu. Martinovi přálo počasí, vyjde mu i pečení ananasu pod hvězdami? A kdo nakonec odjede k teplému moři?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama