Tři modelky a Upír. Jak to všechno dopadne?

Čtvrtek bude zase od 20:00 ve znamení vaření českých celebrit. Středa začala s Václavem Upírem Krejčím a playmate Dominikou Mesárošovou...a jaké bude pokračování?
VIP Prostreno, default img

 Hanka Mašlíková svoji nóbl večeři ve srubu zakončí kydáním hnoje

 

„Jsem vznětlivá, bojovná, neústupná, vytrvalá, sportovně založená a miluju zvířata,“ charakterizuje se třetí hostitelka převážně modelčího VIP týdne. Hanka Mašlíková se považuje za úplně obyčejnou holku, která prý bezmezně miluje své rodiče. Umí si ze sebe udělat legraci a má ráda, když se lidi neberou smrtelně vážně. Také se přizná k tomu, že s Dominikou Mesarošovou, která k ní dnes přijde na večeři, se donedávna ani nezdravily. Hosté byli upozorněni, aby přišli ve sportovním. Večeřet se bude ve srubu, menu je ale jako ze světového hotelu nebo o anglickém svátku. Hance ho vymyslel kamarád, který ho sváteční kuchařku také naučil. Bude polévka z Vichy, roast beef a dezert Bombay Orange podle Gordona Ramseyho.

 

„Do roast beefu bych se vůbec nepouštěl, to je neuvěřitelná věda,“ říká Upír Krejčí. Katka Sokolová se bojí, že dostanou studené maso, a ona by si právě dnes dala něco teplého. „Jak nevařím pořád, tak si to vaření hrozně užívám,“ říká u kuchtění Hanka, které to jde pěkně od ruky. Maso se musí naložit, k hovězí pečeni bude šalotka v portském víně, mrkvičky, pečené brambory a yorkshirský pudink, což je tradiční příloha, slaný nákyp. Docela věda. Vichyssoise, slavná polévka z pórku a brambor, je pro Upíra zatím „úplně vyšinutá“. Co ho čeká, snad nebude zalitá zmrzlinou? Není tak daleko od pravdy, tato polévka se může podávat i vychlazená, to ale Hanka v deštivém počasí neplánuje. Dominika očekává zdravou polévku na pleť… „Kdo to nezažil, vůbec neví, o čem to je,“ říká o vaření před kamerou trochu nervózní kuchařka. Kateřina se už na Hančino menu těší, je velmi zvědavá, jak se to kolegyni povede. Upír se svým asijským menu volá po něčem méně světovém, asi má krátkou paměť...

 

„Ta měla v mase párátka, tahle má zase teploměr,“ děsí se mim, co zase bude dolovat z jídla. Polévka je shledána jemnou a dobrou, na roast beef se názory liší. Jako „tuhý a suchý,“ ho zhodnotí Václav, holkám maso chutná. Poněkud tuhá a suchá je i konverzace, atmosféra skoro zamrzla. A dezert? Bombay Orange je pro Upíra kyselý, koriandr moc výrazný, dokonce je to „nejhorší věc, co kdy snědl.“ Ale i on je dnes nějak kyselý… Zato hostitelka je do dezertu zamilovaná a je spokojená, že uvařila něco, co ostatní neznali. A co ještě nevěděli? Že po jídle budou uklízet bobky v koňských boxech, proto ten sportovní ohoz.

 

„Nemám problém s tím, abych vzala vidle do rukou,“ říká Kateřina, která to od kolegyně bere jako hec. Chtěla snad Hanka vidět Moniku kydat hnůj? „Zábava dobrá, protože nás neučila jezdit na koni, toho jsem se bál,“ říká Upír Krejčí. Říká toho ale mnohem víc na adresu hostitelky, která není hluchá a jíž tím zkazí náladu. „Upír je značně opilej a já jsem doplatila na to, že jsem chtěla bejt hodná, a dneska jsem to odnesla, protože lidi jsou svině,“ říká byť s úsměvem zklamaná Hanka, která zaslechla něco, co neměla.

 

Kateřina Sokolová a její italská večeře v pátém patře bez výtahu

Krásná Kateřina Sokolová nedávno získala bakalářský titul a jako modelka pracuje většinou v Miláně a v Paříži. „V Čechách je hrozně zkreslená představa o modelkách,“ tvrdí z vlastní zkušenosti Miss roku 2007. „V zahraničí to má úplně jinou úroveň.“ Kateřině se daří, má také perspektivní vztah s o dvacet let starším přítelem. „Nevím, čím to je, vždycky vyhledávám starší lidi. Imponuje mi, když je ten partner starší, když od něho můžu nabrat zkušenosti,“ vysvětluje o svých vztazích modelka. „Já jsem byla půlku života na koloušky a ty jsi zase na vyzrálý muže – to je různý u těch žen,“ konstatuje Hanka Mašlíková, která je zvědavá, co jim Katka v krásném bytě s krbem uvaří.

 

„Normálně nevařím tříchodové menu, ale myslím si, že jsem dobrá hospodyňka, máma mě už odmalička vedla k čistotě,“ vidí se misska původem z Prostějova. Včerejší hostitelka Kateřinu tipuje na českou nebo italskou kuchyni. Bé je správně: po výběru italských předkrmů následuje sorbet pro osvěžení, hlavním chodem je pasta Aglio olio e peperoncino a celý týden zakončí smetanový dezert Panna cotta. „Je to lehké do žaludku, ale i na přípravu, já nemám ráda těžká jídla,“ vysvětluje Kateřina svoji volbu. „Špagety mám moc ráda, jsem zvědavá, jak to Kačenka okoření a jak si s tím pohraje,“ těší se Hanka. Bruschetta, mozzarella a parmská šunka na úvod taky zabodují.

 

„Rád si vyberu,“ chválí způsob servírování jediný muž týdne. „Máš-li chuť, dochuť si to!“ Katka udělá vlastní salsu s konfitovaným česnekem, česnek je i v těstovinách. Není to Upír, kdo má alergii na česnek. „Abych se tady náhodou nesložila,“ hrotí to Dominika. Katka jí to ale moc nevěří, když předkrm snědla úplně v pohodě. „Kdybys otekla, tak by mohla být ještě sranda,“ směje se Hanka. „Nechci být zlá, ale alergická prostě není, když nemá žádné následky,“ myslí si o soupeřce. „Melounový sorbet – to mě dostalo,“ chválí Upír Krejčí ovocné osvěžení, překvapený, že ho ještě může něco příjemně překvapit. Václav si asi myslí, že se včera nic nestalo, jenže stalo. „Už je to ale za mnou,“ říká Hanka, jíž se včera dotkly Upírovy poznámky na její adresu.

 

Bude Upír překvapen, až v televizi uslyší, co o sobě druzí vzájemně říkají? A co uvidí? Jíst špagety v televizi, to je pomsta. Jak ale slušně jíst špagety? Děvčata to na soustředění učil pan Špaček. „Když máte rádi tu italskou kuchyni, máte doma Itálii?“ zajímá Václava Upíra Krejčího, kterého prý kvůli vousům považovali v Japonsku za Pavarottiho. Hra s dřívky je zábavná, sladká tečka je podle Hanky vykřičník a „bílá tečka s červeným vykřičníkem“ podle Upíra Krejčího, který moučník s dovolením dojede i po Dominice, která jí opravdu jen jako modelka.

erý: Anife Vyskočilová a její let do Istanbulu
„Jezte rukama,“ vyzývá své hosty doma bulharská Turkyně Anife, která jela do Německa, omylem vystoupila v Čechách a už tu zůstala. Nejprve se seznámila se synem Ivana Vyskočila, a když poznala otce, spadla jí brada, jemu též, a bylo rozhodnuto. Tvrdí o sobě, „že vaří výborně, nebo výborně.“ Jiná možnost není – plný stůl znamená v její vlasti symbol štěstí. Nákup na tržišti pojedná v orientálním duchu (nejradši by smlouvala) a menu rovněž. Na co se mohou soupeři těšit? Na tři mušketýry a jeden baklažán, arabské křidélko nebo stehýnko, dalmatské čufty po bosensku a jako dezert bude lahodný řecký jogurt politý tureckým medem od maminky a posypaný bulharskými vlašskými ořechy. Ale jak slibuje divákům: „Možná něco neudělám a možná něco udělám navíc.“ Protože takový živel, jako je Anife, se při vaření nenechá spoutat nějakým menu! „Překvapilo mě, že to jsou jen tři chody,“ říká Petra Horváthová, která netuší, co ji čeká. Určitě maso a baklažán. „Ani nevím, co je baklažán“, říká Martin, který tápe i nad čufty. Zato Petra Černocká má balkánskou kuchyni moc ráda. „Anife je můj velký favorit,“ tipuje. A kuchařka se činí: předvede, jak lilek nasolit, jak očistit fazolové lusky, uvidíme balkánské listové těsto a čufty z mletého masa, kam přijde jeden „vaječník“. „Kdyby vám nechutnalo, tak prosím řekněte, že vám chutná,“ prosí hostitelka. Dezert se podává na palubě, protože Anife vezme soupeře na letecký trenažér. Co myslíte, kdo nabourá? A jaké bude přistání po téhle jízdě do Istanbulu?
Středa: Saxána Petra Černocká kouzlí znamenitě i doma v kuchyni 
Petra se na svůj večírek připravila, dokonce natřela zahradní stolek. „Probudila se ve mně velká touha nezklamat,“ přiznává. Velký stůl a ubrus si ale musela vypůjčit, stejně jako bylinky od souseda. Plánuje večeři pro milovníky ryb a mořských plodů. Polévka bude její oblíbená indická kuřecí s mandlemi. „Tu nemůžu zkazit, dělám ji spoustu let.“ Své jmenovkyni, dceři rybáře, se lehkou rybkou s bramborem a špenátem strefí do chuti. Lehký bude i piškot s ovocem, oříšky a řeckým jogurtem. Jaká hostitelka, takové menu: příjemné, úhledné, tak akorát, trochu do světa, trendy. Anife při pohledu na jídelní lístek tuší, že se nepůjde dojíst do restaurace jako v pondělí. Polévku zná, u nich se jedla na svátky. Pro Petru mladší a Martina by mohla klidně být i pikantnější. „Ještě jsem krevety nepozřel,“ těší se Martin na předkrm, koktejl s avokádem, mandarinkami a jogurtovo-majonézovou zálivkou. „Já bych tam, protože jsem zvíře, dala trochu kečupu kvůli barvě, ale nechci si to rozlejt u těch mistrů,“ upřímně lituje zpěvačka, která jako přílohu podává rozpečenou bagetu s bylinkovým máslem. Je Anife skutečně alergická na mořské plody, jak straší? „Jakmile nebudou čerstvé, připravte mi sanitku, jedu!“ varuje. Nakonec ale „kdyby mohla, tak by jedla jenom koktejl.“ Co ještě Saxána ve své kuchyňce vykouzlí? Petřin hlavní chod – okoun – je výborně okořeněný, ale prostý, „protože u ryb platí, že čím míň, tím líp,“ tvrdí. Po včerejším tornádu s Anife je zábava klidná a tvůrčí. „Já si od Petry odnáším pohodu, která proplouvá tím barákem,“ libuje si dámami hýčkaný Martin. Ztuhl nepečený ovocný dezert tak, jak měl? Anife chutná nejvíc po předkrmu a „už teď se loučí s dovolenou“. A to ještě neví, jak se zítra vytáhne její favorit Martin…
Čtvrtek: Český Belmondo Martin Kraus peče kachnu v kuchařské čepici
„Princ“ Martin Kraus vyrůstal jako v pohádce. Na statku, v jízdárně, kam také pozve ženy. „Bydlení u Martina si představuju, že budou všude podkovy a rajtky,“ fantazíruje kamarádka Petra. „Je to řehole,“ říká s lehkou nadsázkou hostitel o rodinné farmě, „mám na krku čtyřicet koní.“ K herectví ho přivedla autobiografie J.-P. Belmonda, kterého má rád a jehož Anife (a prý nejen jí) připomíná. „Dělám si drápky na zájezd,“ netají se Martin. Soupeřky pohostí v „chlastroomu“ a v maminčině kuchyni spáchá „český nářez“: kachnu s knedlíkem a s variacemi zelí. Jídlo by mohlo potěšit Anife. „Já si představuju, že nám rozdá špejle a na tom bude buřt,“ podceňuje mladíka Petra Černocká, která po včerejšku už nemá na nic chuť. „Párky bude mít, chleba bude mít,“ vidí to podobně Anife. Holky přemluví, ať dorazí na farmu v gala. Sama přichází v zeleném, Petra je v klobouku – úplný Hollywood. Kdyby děvčata tušila, že budou v dlouhých róbách jezdit bosky na koni! Nastrojená Petra kamaráda Martina ale nepodceňuje: „Je to typ kluka, který zvládne všechno, tak proč by nezvládl jedno blbý vaření?“ Po neochucené mozzarelle s rajčaty a čínským zelím se místo polévky čepuje pivo a po kachničce Martin upeče „ananas na šutru“. Zmákne i domácí knedlíky? „Já jsem na knedlíkách odkojenej,“ hněte těsto představitel démonického Dana, který uvaří to, co má nejraději. „Anife bude v takový rozkoši, že těch deset bodů jí nebude stačit,“ chvástá se. Zelí sice bude červené a bílé, ale kupované, knedlík trošku tužší, ale kachna jako dort s křupavou kůrčičkou. A kosti? Házejí se rovnou do krbu jako na zámku. „Měla jsem pocit jako ve starém filmu,“ bájí Anife, které týden přinesl hodně osvěžení, optimismu a nové kamarády. „Zábava byla absolutně geniální, jenom pro někoho jinýho,“ říká Petra Černocká, která se ale také podívá na svět z koňského hřbetu. Martinovi přálo počasí, vyjde mu i pečení ananasu pod hvězdami? A kdo nakonec odjede k teplému moři?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama