Plzeňská panelstory

Jestli chcete vidět Zdeňka Pohlreicha opravdu řádit a slyšet pár cenných ekonomických rad, podívejte se na další premiérový díl pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 15. září ve 21.20 na Primě!

Cesta do pekel vede přes Sedmé nebe. Třicetiletý majitel Jaromír Nejedlý snil svůj restauratérský sen přes dva roky. Když si spočítal, že v Sedmém nebi už „proinvestoval“ dva miliony ze svého úspěšného podnikání s fotovoltaikou, a hospoda mu prý zničila i manželství, konečně procitnul.

Ale protože ho plzeňská restaurace už stála tolik krve, „neúspěch nedokáže přijmout jako variantu“. Zavolal si proto šéfa, aby mu poradil jak z toho nebeského pekla ven. Jestli chcete vidět Zdeňka Pohlreicha opravdu řádit a slyšet pár cenných ekonomických rad, podívejte se na další premiérový díl pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 15. září ve 21.20 na Primě!

Jako by se tu zastavil čas. Studenti z nedalekého gymnázia si na lochotínském sídlišti v Plzni prožívají svůj Discopříběh (natáčel se kdysi právě tady) a do Sedmého nebe si zajdou na hranolky s kečupem, Ondráše nebo Bábin vrch. Vstup je opravdu „dost hnusnej“, ze strany „architektonickýho pekla“ utopený, ze strany zahrádky o něco přívětivější. Jak všichni víme, Zdeněk nemá špínu v kuchyni vůbec, ale vůbec rád. A tady ho s neuvěřitelnou odvahou pozvali do dalšího „zámku pokrytého olejovým suknem“. Mladý majitel řídí restauraci podle speciálního softwaru, „tuobrazovku by ale šéf nejraději vzal a přejel náklaďákem“.

Jednoduché počty, čistota a pořádek v kuchyni a selský rozum – to jsou věci, které fungují. Takže se bude uklízet a láteřit, aby se mohlo začít vařit. A to bude teprve mela! V kuchyni jsou dva mladíci „totálně netknutí gastronomií“, do vaření jim mluví majitel, který tomu rozumí snad ještě méně, délka a rozmach jídelního lístku by přitom uštvala i personál z Imperialu. Sedmé nebe, kterému jdou nejlépe víkendy, čeká koncept rodinné restaurace a jídelní lístek zredukovaný na třetinu.Přes poledne bude žít z obědů pro zaměstnance a studenty („maj malý kapesný a velký žaludky“), zůstanou proto i levná jídla a pár pizz.

Občas se tu konají svatby, čemuž se šéf upřímně diví. A protože život není peříčko, zorganizuje takový zátěžový večer, že se z toho hosté ani kuchaři hned tak nevzpamatují. Aneb Jak může dopadnout restauratérův sen o plné hospodě, když na něj nikdo není připraven. Jeden z hostů např. přišel na sobotní večeři s tím, že se vrátí domů na večerní zprávy, ale dorazil až po hlavním filmu.

Šéf poradí panu Nejedlému jak cenit jídla a upozorní ho na to, že „nespasí českou ekonomiku, když bude absorbovat DPH“. O tom, že “kuchyně musí fungovat jako montážní linka“, se pojedou do Imperialu osobně přesvědčit servírka Pavla a kuchař Martin. A jak dopadne návrat do Sedmého nebe, kam se „pekelní andělé“ Zdeněk a jeho Zdenička vypravili na burácejících strojích? Dostane pan Nejedlý a jeho tým hvězdičku, nebo restauraci zavřou, jak se šéf obává?

Více se dočtete i na:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.