V táborské Pintovce bude šéf radit, vařit i oddávat

Umíte si představit Zdeňka Pohlreicha jako houbaře? Ne? Přesto se ve slamáku a s košíkem blíží lesní cestou k táborské výletní restauraci Pintovka, kde proběhne jeho další záchranná mise.

Restaurace je to krásná, ale tak trochu navrch huj a vespod fuj, nebo podle šéfovy maminky – hlava napomádovaná, nohy smrděj. Majitelé, manželé Vandasovi, tady měli před dvanácti lety svatební hostinu, teď si tu „užívají“ jako podnikatelé. Restaurace není zisková. A není divu, když má nižší marži než supermarket. Jak vypadá výdělečný podnik, šéf názorně předvede na balené bagetě.

Suchá alarmující čísla a procenta vystřídají dva komické výstupy: zábavný houbařský rychlokurz a improvizovaná svatba v Pintovce – překvapení pro majitele, které po dvanácti letech znovu oddá sám šéf, jenž si rozšířil kvalifikaci. Jak to v Táboře nakonec ale dopadne a zda podnikatelský pár dostane hvězdičku, uvidíte až ve čtvrtek 29. září ve 21.20 v Televizi PRIMA.

Pintovka – umělecký dojem za jedničku, ale „povinná jízda“ špatně. Alespoň tak to hodnotí šéf po ochutnávce pstruha, který je samé sádlo, a po mizerné mexické tortille, která nemá v táborské lesní restauraci co dělat, zejména když stojí stejně jako výborná svíčková s karlovarským knedlíkem. Úhledná restaurace nemá moc reprezentativní zázemí. Tekoucí friťák „pamatuje Švédy na mostě“, lednice „socík“, o pořádku a hygieně v kuchyni také škoda mluvit.

Porce ale nejsou ke snězení, kuchař je opravdu přející, zato účetní bilance frustrující. Restaurace nevydělává, i když lidé chodí, na obědy dojíždějí i lidé z města a pořádají se tu svatby. Vandasovi nejsou z oboru, paní vystudovala přírodovědeckou fakultu, osmatřicetiletý majitel pracoval většinu života jako grafik a DTP operátor v bratrově reklamní agentuře.

Před více než dvěma lety začali provozovat restauraci, kde měli kdysi svatební hostinu. Nyní v ní pátrají po pověstné žábě na prameni. Šéf zhodnotí jídelní lístek, nařídí úklid kuchyně, srovná personál, hlavní kuchař totiž nevychází s majitelem. Toho ale taky neušetří. Navlékne ho do zástěry a pošle ho do kuchyně, ať si to zkusí, když už je ten restauratér. Shodnou se kuchař Mirek a majitel aspoň u společné práce? Jak vychovat manažera? Jak osvěžit suroviny, které často pocházejí z narvaného mrazáku? Zdeněk a majitelka navštíví zahradnictví, odkud by si šéf snad odnesl úplně všechno, kdyby mohl! Hlavně bylinky, ty ozelení stávající menu. Nařídí vážit a kontrolovat porce, které prostě nesmějí přesáhnout předepsanou gramáž, jinak se Vandasovi nikdy nedopočítají.

V kuchyni se totiž neuvěřitelně plýtvá. Hospodský evidentně musí umět víc než jen nafouknout hrad pro děti. A když už má zahrádku, má si jí hledět, protože „zahrádka prodává restauraci“. Jak dopadnou nadšení amatéři při šéfově návratu? Udělali kus práce, kterou dostali za úkol? A hlavně – naučili se počítat a kontrolovat, zda jim „zbývají nějaké škvarky“?

Více se dočtete i na:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.