„Spálím i čaj,“ přiznává Eva Decastelo

Při putování po Česku a jeho specialitách zamíříme do Středočeského kraje, konkrétně do okresu Praha-západ, kde bydlí moderátorka Eva Decastelo. Tentokrát to bude o rybách a houbách

Přestože tvrdí, že spálí i čaj, statečně se postaví k plotně a uvaří výbornou rybí polévku se zeleninou. Předtím ale ještě ochutná domácí nudle se smrži a na náměstí v Řevnicích umíchá s Jaroslavem Sapíkem rychlou jarní brynzovou pomazánku s ředkvičkami. Čím ve středních Čechách zahájíme tradiční nedělní svátek českého vaření? Jedním z národních jídel – kaprem. Zámecký kapr je vlastně salát se smaženými „škvarky“ z rybích filátek, které neuvěřitelně voní. Z diváckého knedlíku se Jaromír Sapík pokusí uvařit improvizovanou sladkost se skořicovým cukrem, marmeládou a kopečkem šlehačky. Dobrý tip na pochoutku pro děti, když zbudou knedlíky od nedělního oběda. Kromě zajímavých receptů a příjemného hosta čeká diváky dalšího Česka na talíři i spousta užitečných rad pro domácí vaření.V Řevnicích už dnes mají přes 3000 obyvatel. Část z nich přišla ochutnat zámeckého kapra, který má mimo sezonu lepší maso, protože se chovné ryby nedokrmují. Když rybí filátka nakrájíme na proužky a obalíme je v mouce, dostanou po usmažení intenzivní chuť, která dobře „sedne“ k vyladěnému salátu z čerstvé zeleniny. Rybu podáváme s dresinkem, v němž nechybí hrubá mořská sůl, olivový olej a česnek.V Letech kousek od Řevnic tráví na zahradě u Berounky krásný čas s rodinou Eva Decastelo. Přiznává, že v kuchyni se otáčí hlavně její manžel, který je výborný kuchař. Evě se vaření zatím nějak vyhýbá. Maminka ani babička ji k vaření nepřemluvily, pak přežívala na polotovarech a polévkách z pytlíku a nyní ji od plotny vystrnadil muž. Čím se tedy v neděli reportérka TOP STAR magazínu pochlubí? S manželem natrénovala jeho středomořskou polévku. Obsahuje silný rybí vývar, rybí maso, červenou řepu, hodě zeleniny a garnáty. Je trošku podobná populární francouzské bujabéze. A co Evě nejvíc chutnalo u babičky? Světe, div se! Čas s citronem! Byl to prý nejlepší čaj na světě. Stejně bezkonkurenční prý byla i babiččina kuřecí stehýnka s bramborovou kaší na másle.Obě moderátorky si také pochutnají na domácích nudlích se smržovou omáčkou, které Jaroslav Sapík doporučuje raději k obědu než k večeři, protože houby jsou dost těžké. A ve vlastním zájmu radí smrže nekupovat na trhu, ale raději si je vlastnoručně nasbírat! Do jídla potřebujeme také šalotku a smetanu. Pokrájené, posolené a okořeněné houby necháme chvíli odpočinout. Musíme počítat s tím, že do houbové omáčky patří hodně hub, které musejí být v pastě vidět a cítit, musíme si do hub kousnout. Vodu ze silnějších domácích nudlí moc neokapáváme, protože obsahuje škrob, který omáčku trochu zahustí a zvláční. Bezmasý pokrm osvěží zelená petržel, část podušených hub si necháme na dekorování. „Neboj se, nepůjdeš na pekáč,“ uklidňuje Eva dcerku a bere ji z náruče Jaroslava Sapíka...

To uvidíte v neděli v 18.00 jen na obrazovkách Prima family!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.