Jan Ranný hodnotí přestavbu manželů Dvořákových

Konceptem proměny bylo designové ztvárnění obývacího pokoje, který se dělil na relaxační část s televizí a pracovní kout.
JSSS IX. (1) K výročí svatby nový obývák, po 5
JSSS IX. (1) K výročí svatby nový obývák, po 5

S Annou Lacovou jsme měli za cíl celkově prostor výrazně zesvětlit – a tedy i mírně opticky zvětšit.

 

Původní obývací pokoj byl zařízen směsí nábytku z různých období a celek působil neharmonicky, nejednotně a velmi hmotně. Bylo proto potřeba většinu vybavení vyměnit.

 

 

V kuchyňském koutě jsme se rozhodli pro kombinaci nadčasové bílé barvy ve vysokém lesku, doplněnou o plochy z lamina v dekoru jabloně plateau. Pro plovoucí podlahu jsme volili barevně umírněnější a méně výraznou strukturu dubových parket v odstínu, který se zároveň objevuje na dekorativním laminu nábytku.

 

 

Nevhodně umístěné a řešené dveře z kuchyně jsme nahradili posuvnými. Získali jsme tak nejen více místa pro umístění TV sestavy, ale i pohodlnější manipulační prostor, protože posuvné dveře jsou výrazně úspornější.

 

 

Oddělení pracovní části od relaxační jsme provedli za pomoci moderní odlehčené nábytkové stěny, která je nejen praktická vzhledem k úložným prostorům, ale netradičním tvarováním také výtvarně obohatila prostor.

 

 

Zbytek místnosti se pak nese v duchu kombinace béžových odstínů a zelené barvy (tu má paní majitelka nejraději). V celkovém pojetí jsme se snažili o moderní, prosvětlený interiér, který bude díky použitým materiálům nadčasový a dobře udržovatelný.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama