Kamila Douděrová s Ladislavem Rendlem řeší dispozice prostoru

S Ladislavem Rendlem jsme viděli hlavní nedostatek ve špatném dispozičním řešení v obýváku a v malém prostoru kuchyňského koutu.
JSSS VIII. (17) Proměna s pohádkovým koncem, designéři
JSSS VIII. (17) Proměna s pohádkovým koncem, designéři

Oba problémy jsme se snažili efektivně odstranit, a poskytnout tak majitelům větší pohodlí.

 

Vzhledem k tomu, že kuchyňský kout byl malý prostor bez oken, nenabízelo se prakticky jiné řešení než zvolit kuchyňskou linkou v bílém lesku. Ta je doplněna černým akcentem v podobě horních skříněk. U linky jsme chtěli získat co nejvíce úložného prostoru, proto jsme zabudovali spotřebiče do vysokých skříní a veškeré nízké skříňky zůstaly pro uložení věcí.

 

Z hlediska propojení musí obývací pokoj s kuchyňským koutem korespondovat. Proto je i zde barevná koncepce černá, bílá. Jako doplňkovou výraznou barvu jsme použili především fialovou.

 

Pokud jde o jídelní stůl, zvolili jsme větší, rozkládací stůl, který bude oproti původnímu řešení umístěn uprostřed místnosti coby středobod. Stůl s koženými židlemi opět drží barevnou koncepci černá-bílá.

 

Protože jsme kromě televize umístili v obýváku také krb, museli jsme v případě sedací soupravy volit jistý kompromis a umístit ji delší stranou pod okno. To proto, že krb a televize se nevejdou vedle sebe na jednu stěnu, a tak budou umístěny na stěnách protilehlých. Místo pod oknem se tak stalo jediným možným místem, odkud je vidět zároveň na televizi i na krb.

 

Televizní stěnu jsme koncipovali tak, aby působila velmi vzdušně a minimalisticky, ale zároveň aby v ní byl úložný prostor.

 

V závěru lze říci, že se jedná o koncept, který je čistý a elegantní. Pro někoho možné chladné barvy jsme doplnili přírodními tóny, které prostor zútulnily.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama