Seriály a filmy

16. listopadu 2016 15:00

Podzim podle Karolíny, domácí kuchařky

Na vytváření útulné atmosféry je protagonistka oblíbené kulinářské show Karolína Kamberská dle svých slov tak trochu fanatik. S příchodem podzimu všude staví svíčky a aranžuje mísy s ovocem.

Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.

Její muž to trpělivě snáší, zřejmě i proto, že součástí její posedlosti je i libá vůně z kuchyně. Jaká jídla budou vonět tentokrát, uvidí diváci v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 19. listopadu v 17.00 na Primě.

Terina je původně název nádoby s víkem, do které se dávaly polévka nebo různé masové směsi a paštiky. A těmto lahůdkám se potom také říká terina. Základem teriny podle Karolíny jsou italské tučné sýry – mascarpone a gorgonzola. Dalším chutným jídlem bude špagetová dýně. „Většina lidí ji moc nezná. A to je škoda. Já jsem to jednou zkusila a od té doby ji dělám docela často,“ říká Karolína a dodává: „Dýňové špagety samozřejmě nejsou klasické špagety, je to ale taková vtipná a zajímavá alternativa.“

Čevabčiči Karolína milovala už jako dítě. Její maminka jej dělala k letním večeřím – klasicky s cibulí a hořčicí. „To jsem měla moc ráda a bylo vynikající. Já jsem se ale rozhodla pro balkánskou variantu, kde má toto jídlo původ. Připravuji jej s domácím ajvarem, tedy takovou pastou z pečených paprik. Z této verze totiž cítím balkánské slunce,“ vysvětluje Karolína.

Ač citrónová pěna vypadá jako typicky letní dezert, Karolína ji má nejraději v zimě. Po těžkém zimním obědě je to podle ní ta správná věc, která osvěží a vrátí zpět energii. „Tato citrónová pěna má zvláštní moc – i ze všedního dne doma udělá svátek,“ říká.

Doma je hezky

Sýrová terina s ořechy a sušeným ovocem

Špagetová dýně s omáčkou z hnědých žampiónů

Balkánské čevabčiči s domácím ajvarem

Lehká citrónová pěna s medovým ovocem

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte šestý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 19. listopadu v 17.00 na Primě.

Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Prima PLAY.

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?

· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami

· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

· Gratinovaný pórek se šunkou

· Mražená broskvovo-karamelová pěna

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.