Jak originálně grilovat ryby i mušle, předvede šéf zase v neděli na Primě

Rozpal to, šéfe! IV (5) - upoutávka

Zdeněk Pohlreich opět rozpálí gril na statku své Zdeničky, rozvášní chuťové buňky, ugriluje pro vodáky. Jednoduše, s nápadem i vtipem, prostě nejlíp, jak umí. Grilujte ryby a mušle jako šéf a budete spokojeni na každém dvorku nebo přímo u vody!

Sledujte další premiérový díl oblíbené kuchařské školy grilování Rozpal to, šéfe! v neděli v 18.00 na Primě.

Zdeněk se tentokrát chystá na výlet lodí. A vodě zůstane věrný i u na svém grilu. "Bystří už vědí, že k vodě se nejvíc hodí ryby. Dnešní menu tedy bude vodní a začneme úplně zlehka – pokud patříte mezi ty, kteří s rybama tak trochu zápasí nebo máte děti, co by rybu nesnědly ani za odměnu, zkuste tuhle fintu v podobě karbanátků, uvidíte, že je ani neuvidíte, jak budou rychle pryč," uvádí nedělní díl pořadu Rozpal to, šéfe! A vy se těšte na recept na rybí karbanátky se zeleným kari, mušle s těstovinami a omáčkou, mečouna s toskánskými fazolemi, či tuňák burger se zázvorem a s omáčkou z hořčice. Jak říká autor k poslednímu receptu: Tuňák a losos jsou asi nejoblíbenější ryby dnešní doby, "mám ten pocit... a vůbec se nedivim, protože takovejhle krásnej kus tmavě červeného šťavnatého masa nechá chladným málokoho."

Na samý závěr si Zdeněk Pohlreich připravil přílohu, která skvěle doplňuje ostatní chody. Budou to rajčata plněná sýrem brie.

Než začne šéf grilovat, připomeňte si, jak poznat čerstvé mušle.

Sdílejte článek