Showbyznys

4. června 2015 16:00

Petr Cífka

VAŘTE JAKO BOZI! Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.

Léto je pro mě synonymem prázdnin, i když už jsem ze školních přezůvek dávno vyrostla. Chtěla jsem napsat, že léto je také odjakživa synonymem pro grilování, ale není to tak úplně pravda. Rozvinuli jsme o tom v redakci debatu – kdy vlastně začalo v Čechách to velké grilování? Já si jako dítě vzpomínám jen na opékání špekáčků a chleba, brambory pečené v popelu, a když jsme byli hodně progresivní, opékali jsme celá kuřata na roštu nad ohněm. Zkrátka jsme byli národ táboráků, grily jsme objevili relativně nedávno, ale propadli jsme jim ve velkém. A to je skvělé, protože gril skýtá mnohem víc možností.

Nekorunovaným králem grilu je u nás bezpochyby velký Šéf Zdeněk Pohlreich, a proto jsme moc rádi, že vám můžeme přinést hned 10 super grilovacích receptů z jeho nové kuchařky. Pod jeho taktovkou si můžete na grilu připravit skutečně kompletní menu od předkrmu přes hlavní jídlo s přílohou a zakončit to ohněm ožehnutým dezertem.

Každá rodina má svá oblíbená jídla na grilu. My jsme už před pár lety propadli kuřecím srdíčkům na jehle. Milují je i naše děti, myslím, že jim připomínají takové masové křupky, takže je zobou ve velkém :) Recept na ně v časopise také najdete...

K létu ale patří nejen maso na grilu, příroda se předhání, co lepšího by nabídla a zahrady jsou plné úžasného ovoce a zeleniny. Všichni milujeme jahody, proto máme pro vás několik zajímavých receptů, které vás snad zlákají k vyzkoušení, nechybí ani úžasné ovocné dezerty, domácí zmrzliny a momentálně velmi oblíbené raw dorty.

Ani zelenina nezůstala zkrátka, užijte si její úžasnou chuť a vyzkoušejte neotřelé saláty, které směle servírujte jako hlavní chod. Ve Speciálech najdete recepty z rajčat a cuket, které vás překvapí.

A v neposlední řadě se s námi vydejte na úžasný výlet na ostrov Sardinie. Jejich kuchyně je v mnohém překvapivě podobná té české. Sardové mají rádi vepřové, zvěřinu nebo luštěniny a potrpí si na sladké. Nechte se inspirovat jejich kuchyní, stojí to za to!

Celkem pro vás máme více než 75 receptů na skvělá jídla, která vám zpříjemní prázdninovou pohodu.

To vše si můžete přečíst od 11. června, kdy nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodeji za cenu 49 Kč. Udělejte si radost a užijte si s námi léto :)

Klára Michalová, šéfredaktorka


Přečtěte si také