• S Gordonem Ramsaym kolem světa I (2)
    S Gordonem Ramsaym kolem světa I (2)
  • S Gordonem Ramsaym kolem světa II (3)
    S Gordonem Ramsaym kolem světa II (3)
  • S Gordonem Ramsaym kolem světa II (2)
    S Gordonem Ramsaym kolem světa II (2)
Tipy

1. epizoda

18.06.2017 – Gordon Ramsay se vydal za velkým kulinářským dobrodružstvím. O letních prázdninách vycestoval do Indie, chce se naučit připravovat indická jídla tak, jak se dělají v Indii a zjistit, zda britská verze je věrnou kopií... více
18.06.2017 – Gordon Ramsay se vydal za velkým kulinářským dobrodružstvím. O letních prázdninách vycestoval do Indie, chce se naučit připravovat indická jídla tak, jak se dělají v Indii a zjistit, zda britská verze je věrnou kopií indického originálu, nebo jen špatnou napodobeninou, a pokud ano, co dělají Britové při vaření indických jídel špatně. Setká se s expertkou na tamní gastronomii. Ta mu poradí, aby procestoval celou Indii a nevyhýbal se turisticky nezajímavým místům, aby ochutnal jídla taková, jaká mají opravdu být a aby se na všechno ptal. Tak se Gordon vydává na cestu a začíná ve městě Lucknow, kde bude pomáhat s vařením na svatbu s jedenácti sty hosty, což je prý na indické poměry ještě malá svatba. Nejprve se naučí připravovat birjání, které je neuvěřitelně složité. Základem je koza nadívaná křepelkami, které jsou nadívané vejci. Dále se vydá do oblasti Bastar, kde žijí lidé odříznutí od zbytku světa. Dělá se tu prý vynikající čatní, takže ho chce Gordon ochutnat a poznat jeho tajemství. Čatní se tu připravuje z mravenců a jejich vajíček, což pro člověka z Evropy nezní zrovna lákavě. Další zastávkou je Jodhpur, do pouštní oblasti za tamním princem. Naučí se péct v poušti bez trouby a poté své znalosti z cesty zužitkuje a uvaří indické jídlo podle toho, co se naučil. méně