Salát panzanella

Doba přípravy: do 30 minut

Šéf na grilu - Kuře pod cihlou
Salát panzanella

Suroviny

1 špetkaSůl
1 dávkaolivový olej extra panenský
2 kusyRajče
1 kusčervená cibule
100 gkrutony z bílého pečiva
1 kussalátová okurka
1 dlčervený vinný ocet
5 lístkůčerstvá bazalka
5 lístkůčerstvé oregáno

Připravte si:

100 g krutonů z bílého pečiva, 2 rajčat, 1 červenou cibuli, 1 salátovou okurku, 1 dl červeného vinného octa, extra panenský olivový olej, sůl, lístky čerstvé bazalky, lístky čerstvého oregana

 

Pusťte se do toho:

 

1. Do misky nakrájejte okurku, kterou zbavte jádřince. Přidejte nakrájená rajčata, poté cibulku na kolečka a promíchejte se salátem.

2. Ochuťte solí a natrhanými lístky bazalky i oregana.

3. Zalijte vinným octem a zasypejte krutony. Nakonec vše zalijte olivovým olejem.

4. Salát vzdušně promíchejte a můžete podávat.

Reklama