Jak na to

18. října 2015 13:20

Martina Čerňanská

Dýňový baciložrout

Vychytávky Ládi Hrušky - Dýňová polévka

Co jiného si uvařit v halloweenském dílu než dýňovou polévku. A proč se jmenuje baciložrout? Protože do ní Láďa přidá zázvor a ten má neuvěřitelné léčivé účinky!

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!Ingredience na 4 porci:½ kg dýně Hokkaido1 větší cibule1 lžička čerstvého zázvoru½ l vody½ l mlékaŠpetka soli a pepře, sušená dýňová semínka na ozdobení talířeTyčový mixér

Postup:

Cibuli nakrájej na kostičky a osmahni dosklovata na oleji (cca 3 minuty). Dýni zbav slupky a nakrájej na kostičky a dej smažit k cibulce. Osol, opepři.

Po chvíli přidej vodu a vař cca 15 minut, než dýně změkne. Rozmixuj vše tyčovým mixérem. Přidej mléko a najemno nastrouhaný zázvor. Cca 3 minuty povař a servíruj s dýňovými semínky.

Sdílejte článek