Jak na to

6. března 2016 13:44

Martina Čerňanská

Hruškův pivní chléb

Stále sháníte ten pravý recept na domácí chleba? Už nemusíte! Láďa Hruška ho pro vás má a vy si ho můžete spolu s ním upéct podle videoreceptu.

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Suroviny:3 hrnky celozrnné jemně mleté pšeničné mouky1 a 1/2 hrnku vlažného světlého piva (1/4 láhve)1/2 kostky droždí1 lžička cukru1 lžička tymiánu1 lžička octa2 lžičky solilibovolné přísady (nakrájený česnek, osmažená cibulka, olivy nebo pokrájené škvarky)

Postup:Všechny suroviny dej do jedné mísy. Vypracuj nelepivé těsto řidší než na buchty.

Nech minimálně 1/2 hodiny kynout a pak bochánek rovnou vyklop do pekáčku, který se nahřál v troubě rozpálené na 200 stupňů.

Peč s pokličkou 40 minut, poté bez pokličky přesně 15 minut. Chléb se nepotírá, pekáček se nevymazává!

Sdílejte článek

Přečtěte si také