Mandlová paštička s červeným vínem

Tento recept Láďa opravdu vychytal a vy s ním okouzlíte kdekoho širokodaleko. Uznejte sami - kombinace slov paštika, mandle a víno vjednom je prostě přímo pro chuťové pohárky božsky nebezpečná. A příprava pomocí tyčového mixéru už jednodušší být ani nemůže. Zabere vám necelou půlhodinku.
Mandlová paštička s červeným vínem
Mandlová paštička s červeným vínem
Hermína / Prima

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Suroviny:
1 balíček kuřecích jater (500 g)
1 hrst nasekaných mandlí
1 cibule
½ kostky másla
2 dcl červeného vína
3 stroužky česneku
1 lžička soli, pepř
špetka sušeného tymiánu (popřípadě majoránky)

Postup:

Na kousku másla si osmahněte cibulku na kostičky do sklovita (cca 3 minuty).

Přidejte pokrájená jatýrka, tymián, prolisovaný česnek a restujte zhruba 5 minut (játra musí být pružná ale obdělaná – tedy růžovohnědá)

Přilejte víno a duste směs téměř do jeho odvaření. Sundejte ze sporáku, osolte a přidejte zbytek másla. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem

Opatrně vmíchejte nasekané mandle, dej do skleničky a nechte řádně vychladnout

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama