Vychytané jogurtové řízečky z trouby

A teď tu por vás máme Láďův vychytaný recept – jogurtové řízečky, které se nesmaží, ale pečou v troubě. Takže jsou zdravější, křupavější a navíc je máte hotové do půl hodinky.
Vychytávky Ládi Hrušky - JOGURTOVÉ ŘÍZEČKY

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Suroviny:
6 kuřecích řízečků
1 velký bílý jogurt
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl
strouhanka
kukuřičné lupínky (obyč. malý sáček)
čerstvý rozmarýn
olej
Na servírování:
citron, chléb, sterilované okurky

Postup:
Z jogurtu, vajec a prolisovaného česneku si připravte marinádu a s mírou osolte (můžete marinádu vychytat i o čerstvě nasekané bylinky, např. rozmarýn).

Vložte do ní klouby naklepané řízečky a nechte 2 hodiny, nejlépe přes noc, marinovat.

½ řízečků pak jen obalte ve strouhance a druhou v rozdrcených kukuřičných lupíncích a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Každý řízeček pokapejte olejem a pečte na 230 stupňů v troubě 30 minut, po deseti minutách řízečky obracejte.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama