Taxi, budou volat Ve službách FBI. Znáte ty nejlepší snímky o taxících?

Kdo by (ne)chtěl jednou skočit do taxíku a zvolat: “Sledujte to auto?” Něco takového se možná tentokrát poštěstí Nealovi a spol - vyšetřují totiž případ právě v taxikářském prostředí. Než zjistíte o co go, připomeňte si nej filmy s taxikáři v hlavní roli!

Další díl seriálu Ve službách FBI uvidíte ve středu od 20:15 na Prima Love.

Strhující drama s De Nirem? Ano!

A začneme pořádnou klasikou! Taxikář patří k prvním majstrštykům Martina Scorseseho a je spojen jak s vynikajícím Robertem De Nirem jako hlavním hrdinou, tak i (tehdy) mladičkou Jodie Foster. Ta ve filmu ztvárnila prostitutku Iris, a protože jí samotné bylo v té době sotva 14, musela před natáčením podstoupit psychologické vyšetření, které mělo zjistit, za jí kontroverzní role náhodou “nepoškodí”. I přestože se k roli dostala jí pak stejně v některých “nevhodných” scénách musela nahradit její starší sestra Connie Foster. Mimochodem původně měla hrát Iris Melanie Griffith, ale její matka jí tak kontroverzní roli nepovolila - Melanie je přitom o 5 let starší než Jodie!

Roli Betsy, kterou ztvárnila Cybill Shepherd pro změnu odmítli Meryl Streep i Sigourney Weaver. Hlavního hrdinu zas mohl hrát i Dustin Hoffman. Nakonec však drama z ulic nočního New Yorku plného násilí a prostitutek bylo obsazeno i tak skvěle! A Scorsesemu vyneslo třeba čtyři, bohužel neproměněné, oscarové nominace a Zlatou palmu festivalu v Cannes.

Je libo francouzský taxík?

A ve Francii ještě chvíli zůstaneme. Právě odsud totiž pochází akční série Taxi, jejíž tvůrci vsadili na dramatické přestřelky, zběsilou jízdu a humor k navrch. A vyplatilo se, neboť pak vznikla ještě další tři pokračování. Příběh? Bývalý poslíček dovážející pizzu si pořídil si taxi auto, které však není jen tak obyčejné, ale pořádně vytuněné. A po ulicích Marseille vozí lidi, kteří opravdu spěchají….

Už v prvním díle se samozřejmě zamotá do kriminální zápletky. Perlička: I napsání scénáře pro první díl, kterí šel do kin před 18 lety, byla rychlovka. Luc Besson ho totiž vytvořil za 30 dní! Mimochodem hlavní ženskou hrdinku si ve třech dílech ze čtyř zahrála Marion Cottilard.

Co čeká mezi taxikáři Neala a Petera?

Uvidíte ve středu od 20:15 na Prima Love v dalším dílu Ve službách FBI!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.