Začínala s Douglasem, Cruisem nebo Hugh Grantem. A teď ji znáte z Myšlenek zločince!

Agentka Alex Blake v Myšlenkách zločince jednoznačně patří k výrazným rolím herečky Jeanne Tripplehorn. Než si dáte další díl, v němž se s kolegy vydá do Las Vegas, mrkněte na pár zajímavostí o charismatické herečce. Na kontě má totiž i několik filmových trháků, kde jí po boku stáli slavní herci.

Další díl seriálu Myšlenky zločince uvidíte v pondělí od 20.15 na Prima Love.

Začínala s Douglasem

Rodačka z Oklahomy s herectvím začínala na divadle a filmový debut si střihla chvíli před třicítkou, ale hned druhou filmovou roli dostala v kultovním snímku. Objevila se totiž ve vedlejší roli v slavném erotickém thrilleru Základní instinkt.

A rovnou si při tom střihla erotickou scénu s Michaelem Douglasem.

S Cruisem čelila mafiánům

V roce 1993 se Jeanne objevila v thrilleru Firma, kde jejím parťákem nebyl nikdo jiný než Tom Cruise. Jeanne v dramatu Sydneyho Pollacka o špinavém pozadí na první pohled prestižní právnické společnosti ztvárnila hlavní ženskou roli.

Jeanne tady byla opravdu v pozoruhodné herecké společnosti – kromě Cruise tu měli role třeba Ed Harris, Gene Hackman nebo Holly Hunter.

Objekt zájmu? Fešák Hugh!

A do třetice si dáme trochu ostrovní romantiky a humoru. Dalším fešákem totiž pro Jeanne v devadesátkách nebyl nikdo jiný než britský sex symbol Hugh Grant. S krásnou herečkou se v roce 1997 objevil ve slavné komedii Mickovy modré oči.

Jeanne si tu zahrála právě Hughovu vyvolenou, které však všechny vztahy ničí (vskutku) nepříjemní příbuzní.

Plavila se s Kevinem Costnerem

A skončíme výletem po vodě. Právě ta totiž pokryla zemi v postkapokalyptické záležitosti Vodní svět. Jeanne tu hraje osamělou matku s dcerou, kterou vezme v ochranu před piráty ještě osamělejší, leč drsný poutník v podání Kevina Costnera.

Co pohledává tým v Las Vegas?

A na závěr ochutnávka dalšího dílu Myšlenek zločince. V Los Angelese někdo zabil dvě ženy. A když se elitní agenti a agentky do města hazardu vypraví, dojde k další vraždě…

Jak pátrání dopadne?

To uvidíte už v pondělí od 20.15 na Prima Love v dalším dílu seriálu Myšlenky zločince.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.