Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat

Martin se rozhodl tradiční bazalku obměnit zelenou petrželí

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat
Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat

Suroviny

3 kusyvětší ciabatta
5 kusůzralá rajčata
1 dávkapár kapek balzamikového octa
30 mlextra panenský olivový olej
1 kusstroužek česneku
1 hrstčerstvé hladkolisté petrželové natě
1 špetkasůl a čerstvě namletý černý pepř
Reklama

Příprava:
1. Nejprve nakrájejte rajčata na silnější kolečka. Opečte je z obou stran na pánvi nebo na grilu a nechte vystydnout. Nakrájejte je na malé kostičky a dejte do mísy.
2. Nakrájená rajčátka zakapejte olivovým olejem, balzamikovým octem a přidejte nasekanou petrželovou nať. Osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
3. Ciabattu nakrájejte na 1 cm silné plátky a opečte na pánvi, na grilu či v troubě.
4. Opečené bruschetty potřete česnekem a podávejte obložené rajčatovou salsou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama