Čokoládové tartelky

Košíčky plněné voňavým čokoládovým krémem lákají k nakousnutí. Možná se neobejdeme bez cukrářského sáčku, ale jak uvidíme, jde to i bez něj

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (9) koláček s čokoládou
Čokoládové tartelky

Suroviny

na těsto:
150 ghl. mouka
75 gMáslo
1 kusŽloutek
1 špetkaSůl
75 gkrupicový cukr
1 lžíceVoda
na čokoládový krém:
200 gHorká čokoláda
200 gsmetana ke šlěhání
30 gMáslo
1 lžíceVoda
Reklama

Příprava:
1. V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do těsta. Vložte ho na hodinu do lednice. Po vyjmutí těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka a těmi vyložte formičky na košíčky.
2. Troubu předehřejte na 180 °C a košíčky pečte asi 10 minut.
3. Připravte si čokoládový krém. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu.
4. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promíchejte a poté do směsi vmíchejte máslo. Nechte krém docela vystydnout a poté směsí naplňte cukrářský sáček. Čokoládovým krémem naplňte košíčky a ozdobte je.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama