Domácí pomazánka s lososem

Kombinace chutí syrového a pečeného rybího masa, fenyklu a kopru nás příjemně překvapí

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

KTV6-Domaci pomazanka s lososem
Domácí pomazánka s lososem

Suroviny

600 gfilet z čerstvého lososa
300 guzený losos
0.5 kusůpůl hlízy fenyklu
300 mlsmetana ke šlěhání
1 lžíceOlivový olej
1 dávkapár snítek kopru
6 plátkůtoastový chléb
1 špetkačerstvě namletý pepř
Reklama

Příprava:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni. 
  Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
 

1. Na pánvi zahřejte olivový olej a orestujte na něm filety z lososa. Počítejte asi čtyři minuty z každé strany. Odložte stranou a nechte okapat. Odstraňte kůži a zbývající kosti.
2. Rozeberte hlízu fenyklu. Jednotlivé řapíky omyjte, osušte a nakrájejte na velmi drobné kousky. Na prkénku nakrájejte lososa na malé kousky a vložte do mísy k fenyklu. Přidejte smetanu a směs bohatě posypte čerstvě namletým pepřem. Přidejte natrhané snítky kopru a vše společně propracujte.
3. Připravenou pomazánku odložte na pár hodin do lednice. Podávejte s citronem na plátcích toastového chleba.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama