Frittata s cuketou

Kdo není na sladké, mohl by ocenit slanou omeletu z Itálie, která vydá za hlavní chod

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (9) quiche
Frittata s cuketou

Suroviny

500 gCuketa
12 kusůVejce
2 kusyCibule
1 dávkaextra panenský olivový olej
1 svazekPetržel
1 špetkasůl a čerstvě namletý barevný pepř
Reklama

Příprava:
1. Opláchněte cukety, najemno je nastrouhejte a nakrájejte naťovou petržel. Oloupejte a nahrubo nasekejte cibuli.
2. V pánvi rozpalte olivový olej a na mírném ohni osmahněte cibuli po dobu asi 3 minut. Přidejte cuketu, promíchejte, posolte, opepřete a za stálého míchání pokračujte ve vaření ještě asi 10 minut.
3. Rozklepněte vejce do salátové mísy, důkladně je ušlehejte a přidejte petržel, sůl a pepř. Našlehaná vejce vylijte na pánev a nechte 4 minuty smažit omeletu. Obracečkou srovnejte povrch, přiklopte a nechte frittatu vařit ještě asi 5 minut na středě silném ohni.
4. Hotovou frittatu položte na tác, nakrájejte na dílky a ihned servírujte.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama