Hřejivá minestrone

Polévka zahřeje nejlépe

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (13) minestrone
Hřejivá minestrone

Suroviny

1 lzeleninový vývar
400 gkrájená rajčata v konzervě
400 gfazole v konzervě
2 kusymalé cibule pokrájené nadrobno
3 kusymenší mrkve rozkrojené na půlkolečka
1 kusřapíkatý celer nakrájený nadrobno
1 špetkaSůl
1 kuspůlka cukety na kostičky
1 kuskousek kapusty nakrájený na nudličky
1 kusbrambor na kostičky
50 mlextra panenského olivového oleje
1 kusstroužek česneku, prolisovaný
1 kushrst nasekané hladkolisté petrželky
1 dávkaparmazán na posyp
Reklama

Postup

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zbylou zeleninu (kromě kapusty), česnek a společně orestujeme.Přidáme rajčata, vývar a vše přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme probublávat přibližně 20 minut. Přidáme kapustu a pokračujeme dalších 10 minut. Nakonec do hrnce přidáme propláchnuté a scezené fazole a petrželku. Dle chuti dosolíme.Hotovou polévku servírujeme zakápnutou kapkou olivového oleje a zasypanou hoblinkami parmazánu.

postup:

 

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zbylou zeleninu (kromě kapusty), česnek a společně orestujeme.

 

Přidáme rajčata, vývar a vše přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme probublávat přibližně 20 minut. Přidáme kapustu a pokračujeme dalších 10 minut. Nakonec do hrnce přidáme propláchnuté a scezené fazole a petrželku. Dle chuti dosolíme.

 

Hotovou polévku servírujeme zakápnutou kapkou olivového oleje a zasypanou hoblinkami parmazánu.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama