Křupavé krevety

Kdo nemá rád mořské plody, krevety v těstíčku mu jistě zachutnají

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Křupavé krevety
Křupavé krevety

Suroviny

20 kusůkrevety, lupané, nevařené, s ocáskem
1 lžičkačerno-bílá sezamová semínka
1 kusVejce
250 ghl. mouka
1 dávkastrouhaný kokos
1 dávkaminerálka nebo sodovka
1 dávkaolej na smažení
1 dávkasladká chilli omáčka
60 mlrybí omáčka
1 lžícehnedý cukr
4 kusymalá chilli paprička
1 dávkačerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu nebo limetky
Reklama

Příprava:
1. Z mouky, kokosu, sezamových semínek a minerálky si udělejte hustší těstíčko, osolte a vyloupené krevety s ocáskem v něm obalte.
2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a obalené krevetky usmažíme a necháme osušit na papíře.
3. Připravíme si omáčku. V malé misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limety, cukr a nasekanou chilli papričku.
4. Křupavé krevety podáváme s připravenou omáčkou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama