Křupavý rýžový pudink

Tahle vydatná sladká snídaně by mohla zachutnat vašim dětem. Budeme potřebovat zapékací servírovací mističky

Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny

1 lplnotučné mléko
1 dávkakůra z půlky nastrouhaného citronu
1 kusvanilkový lusk
100 gkulatozrnná rýže
1 kussáček instantního vanilkového pudinku
3 lžíceCukr
1 lžíceMák
1 lžíceMáslo
1 špetkaSůl
1 dávkacukr krupice na posypání
Reklama

Příprava:
1. Nejprve odkrájejte kůrky z toustových chlebů. Nakrájejte mozzarellu na tenká kolečka. Rozložte je na 4 plátky chleba. Okraje plátků šunky odkrojte tak, aby šunka odpovídala velikosti toustu. Přikryjte jí mozzarellu a navrch rozložte lístky bazalky. Přikryjte 4 zbývajícími plátky chleba, opepřete, přitlačte dlaněmi k sobě a rozřízněte každý sendvič na dva trojúhelníky.
2. Rozklepněte vejce do hlubokého talíře, přidejte mléko, sůl a pepř. Strouhanku nasypte do jiného talíře. V pánvi rozpalte olej. Trojúhelníčky na chvilku namočte nejprve do vejce a potom do strouhanky. Vložte je na pánev a smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova osmažené. Přesuňte je na papírovou utěrku, aby z nich vysála přebytečný olej. Jezte teplé.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama