Lososové balíčky

Martin radí: Tapenádu mažeme jako pomazánku na chleba, nebo ji můžeme použít jako podklad na toasty, na které můžeme dále dát: hrubozrnnou sůl, sušená rajčata, ančovičky, tuňáka atd. Tapenádu rovněž můžeme použít na těstoviny, grilovanou zeleninu, do salátů apod.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (16) mrkve
Lososové balíčky

Suroviny

8 kusůtenké plátky uzeného lososa
1 balenítučný tvaroh
1 kusneloupaný citron
50 grukola
8 kusůstébla spařené pažitky
1 lžícečerná olivová tapenáda
na přípravu tapenády:
250 gvypeckované španělské černé olivy
4 lžícekapari
1 stroužekČesnek
2 lžíceHořčice
8 lžicextra panenský olivový olej
1 špetkačerstvě namletý černý pepř
Reklama

Postup

Nejprve si připravíme tapenádu. Všechny ingredience rozdrtíme v hmoždíři. Můžeme použít i ruční šlehač. Očistíme citrón pod vodou kartáčkem a osušíme. Polovinu kůry nastrouháme najemno na dno salátové mísy. Přidáme tvaroh a tapenádu. Opepříme a hněteme vidličkou, dokud se všechny ingredience nespojí. Položíme plátek lososa na kuchyňskou linku. Do středu vložíme jednu osminu směsi a několik lístků rukoly, ty necháme volně vyčnívat ze závitku. Svineme plátky lososa na volno tak, aby vznikl tlustý závitek. Totéž provedeme s ostatními plátky a zbývající směsí. Pažitku spaříme několik sekund ve vařící vodě, aby změkla. Zavážeme každý závitek z lososa stéblem pažitky. Závitky položíme na tác, zakryjeme fólií a až do servírování uložíme do lednice.

 

 

Lososové balíčky

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama