Suroviny
Postup přípravy
Příprava:1. Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, než bude maso měkké.2. Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a akrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného asa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.3. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.4. Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut.5. Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.6. Hotovou polévku dochuťte octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.