Nejlepší boršč

Martin tvrdí, že ať ruský, polský, nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného; červená řepa je ale stálicí.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Nejlepší boršč
Nejlepší boršč

Suroviny

500 gHovězí maso
2 kusyBobkový list
1 dávkapár kuliček nového koření
1 dávkapár kuliček černého pepře
2 kusystředně velká řepa
1 kusmrkev
1 kusPetržel
1 kusčtvrt celeru
1 kusCibule
2 kusyoloupaná rajčata
200 gbílé zelí
30 gMáslo
1 dávkačervený vinný ocet na dochucení
200 gZakysaná smetana
1 dávkanasekaná petrželová nať na ozdobu
Reklama

Příprava:
1. Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, než bude maso měkké.
2. Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a akrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného asa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.
3. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.
4. Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut.
5. Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.
6. Hotovou polévku dochuťte octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama