Obalované filety ze štiky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (14) filety ze štiky
Obalované filety ze štiky

Suroviny

600 gvykostěné filety ze štiky
2 lžíceOlivový olej
2 lžícerozpuštěné máslo
2 kusyVejce
1 dávkatrocha mléka
1 kustoustový chléb (půl bochníku)
50 gsýr parmazánového typu, nastrouhaný
1 kussvazek hladkolisté petrželky
1 špetkaSůl
Reklama

Postup

 1. Rybí filety nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm a osolte.2. Připravte si směs na obalení ryby. Do misky kuchyňského robota dejte natrhané kousky toustového chleba, nastrouhaný sýr, petrželku a vše společně rozmixujte.3. V malé misce vyšlehejte vajíčko spolu s trochou mléka. Rybí filety namáčejte nejprve ve vajíčku a poté je obalujte v připravené strouhance.4. Předehřejte si troubu na 250 stupňů C. Obalené filety poskládejte na plech vyložený pečícím papírem a všechny pokapejte olejem smíchaným s rozpuštěným máslem. Pečte asi 20 minut, dokud strouhanka nezezlátne.

 

Obalované filety ze štiky

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama