Portobello na víně

Velké žampiony můžete zaměnit pravými hřiby, chutnají samozřejmě též skvěle

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Jak vaří táta (2) portobello
Portobello na víně

Suroviny

4 kusyhouby portobello
3 kusystroužky česneku
150 mlkvalitní bílé víno
30 mlextra panenský olivový olej
1 kusstroužek česneku
1 hrstmalá hrst čerstvé hladkolisté petrželové natě
1 špetkasůl a čerstvě namletý černý pepř
Reklama

Příprava:
1. Nejprve zespodu očistěte klobouky hub.
2. Česnek nakrájejte na tenké plátky a ty vložte zespodu do klobouků hub, nebo je zapíchejte svrchu.
3. Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte takto připravené klobouky, asi 2 minuty z každé strany.
4. Podlijte houby vínem a minutku duste.
5. Houby posypte nasekanou petrželovou natí, ochuťte solí, pepřem a podávejte.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama