Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Steak s avokádovým máslem v misce a salátem podávaným v kornoutu z tortilly vypadá báječně

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Jak vaří táta (2) wrapy
Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Suroviny

na steak:
300 ghovězí rib-eye steak na porci
30 gchorizo koření (mleté chilli papričky, římský mletý kmín, černý pepř, česnek, oregano)
30 mlextra panenský olivový olej
1 dávkanastrouhaná kůra z poloviny citronu
1 špetkatřtinový cukr
1 špetkasůl a čerstvě namletý černý pepř
na avokádové máslo:
50 gMáslo
20 gAvokádo
10 gčervené cibule, najemno nakrájené
1 dávkapár lístků koriandru
na caesar wrap:
1 kusTortilla
1 dávkapár listů římského salátu
30 gparmazánové hoblinky
40 gsušená rajčata nakrájená
1 kusstarší bageta na přípravu krutonů
na salátový dresink:
2 kusyžloutky
2 kusyančovičky
1 dávkapár kapek worcestrové omáčky
1 lžičkadijónská hořčice
2 lžícecitronová štáva
120 mlextra panenský olej
Reklama

Příprava:
1. Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu.
2. V míse smíchejte všechny ingredience na steak a maso v marinádě důkladně obalte. Marinujte v lednici ideálně 12 hodin.
3. Pusťte se do přípravy Caesar wrapu. Nejprve udělejte dresink. Do mixéru dejte dva žloutky, ančovičky, worcestrovou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a po chvilce začněte přilévat olivový olej. V případě, že se vám bude zdát zálivka moc hustá, zřeďte ji troškou vody.
4. Bagetu nakrájejte na plátky a opečte na grilu dozlatova. Sundejte z grilu a nakrájejte na malé kostičky. Salátové listy pečlivě omyjte a nechte okapat. Rukama je natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte připravený dresink, krutony a vše opatrně promíchejte, aby dresink obalil salát a všechny krutony nezůstaly navrchu.
5. Maso vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V žádném případě ho nedávejte hned na gril!
6. Vložte steaky na gril a grilujte je minimálně 4 minuty z každé strany.
7. Sundejte maso z grilu a nechte 3 minuty odpočinout.
8. Zatímco steak odpočívá, připravte si avokádové máslo. Zralé avokádo rozmačkejte spolu se změklým máslem, aby se obojí dobře spojilo. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a dobře promíchejte. Pokud máte rádi koriandr, nasekejte ho a přidejte do másla.
9. Na grilu nahřejte tortillu, stačí půl minuty. Rozložte na ni rovnoměrně připravený salát, posypte jej hoblinkami parmazánu, nakrájenými rajčaty a čerstvě namletým pepřem. Přeložte tortillu z levé strany dovnitř a rolujte. Vznikne tak wrap s jednou stranou otevřenou. Steak podávejte s připraveným avokádovým máslem a Caesar wrapem, nebo jej můžete nakrájet na plátky a přidat do tortilly.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama