Na pomerančový krém s mascarpone
- likér 250 ml
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Formu o rozměrech 35 x 25 cm vymažeme máslem a následně ji vyložíme pečicím papírem
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a necháme vychladnout
- Ručním mixérem vyšleháme žloutky spolu s cukrem, až zhoustnou. Do směsi vešleháme vychladlou čokoládu. Ve velké míse vyšleháme bílky se solí do sněhu. Pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků do čokoládové směsi.
- Těsto přendáme do formy a pečeme přibližně 15 minut. Hotové piškotové těsto necháme 5 minut odpočinout, aby trochu zchladlo.
- Čistou kuchyňskou utěrku poprášíme kakaem a položíme na ni piškotové těsto. Za pomoci utěrky ho srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
- Nyní si připravíme pomerančový krém. Ručním mixérem ušleháme doběla žloutky spolu se 100 g cukru, až zhoustnou. Pomalu do směsi vešleháme pomerančový likér a mascarpone. V malém kastrůlku promícháme bílky spolu s cukrem a na mírném plameni je šleháme, dokud se nevytvoří sníh.Opět za pomoci stěrky vmícháme opatrně sníh do krému.
- Roládu rozbalíme, potřeme ji důkladně krémem, znovu ji srolujeme a opět poprášíme kakaem.
- Nakrájíme na silnější kolečka a podáváme.