Salát Coleslaw

Nejoblíbenější salát z fast foodu jistě ocení větší děti

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Salát coleslaw
Salát Coleslaw

Suroviny

1 kusCibule
1 kusčtvrt celeru
1 kusmrkev větší
1 kushlávka menšího bílého zelí
1 špetkaSůl
na dresink:
125 gMajonéza
2 lžícebílý ocet
1 lžíceCukr
1 dávkasůl, pepř
Reklama

Příprava:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni. 
  Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
 

1. Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř.
2. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
3. Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
4. Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.





Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama