Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (12) polévka
Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Suroviny

1 lzeleninový vývar
1 balenímražené špenátové listy (obsahuje 4 kostky)
1 kuspórek
50 mlOlivový olej
200 mlsmetana na vaření
40 gnastrouhaný parmezán
1 špetkasůl a čerstvě namletý pepř
1 dávkaosmažené kostičky chleba k podávání
Reklama

Postup

1

Očistěte si pórek, odkrojte povadlé části a zbytek nakrájejte na kolečka

Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte

2

Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit

3

Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte

4

Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka

Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte nad plamenem

5

Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba

 

Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama