Těstoviny z Říma

Tento recept od Martinova italského kamaráda určitě ocení celá rodina. Fotografie je ilustrativní.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Prostřeno V (35) Praha - 30.8.2012 predkrm
Těstoviny z Říma

Suroviny

500 gtěstovin – tagliatelle (hnízda)
2 kusylžíce extra panenského olivového oleje
300 gčerstvý hrášek
1 kusmenší celer (oloupaný a na kostičky)
1 dávkaparmazán (nastrouhaný, na dochucení)
2 kusystroužky česneku (prolisované)
1 kuscitron (kůra)
Reklama

Příprava:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni. 
  Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
 

Hrášek spaříme ve vodě asi 2 minuty. Scedíme a ihned dáme do ledové vody (udrží si krásně zelenou barvu). Do hrnce s vroucí osolenou vodou z hrášku vložíme těstoviny a vaříme dle návodu na obalu.  

Mezitím na pánev nalijeme olivový olej a přidáme zmáčknuté stroužky česneku. Lehce česnek orestujeme a přisypeme hrášek. 

Uvařené těstoviny scedíme a dáme stranou. Pánev odstavíme z ohně, dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a kůrou z citronu. 

Těstoviny dáme do pánve s hráškem a vše promícháme. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem. Kdo chce, může přidat česnek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama