Voňavá pražma

Mořskou pražmu není problém sehnat zejména před Vánoci v oddělení ryb v supermarketu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (14) pražma
Voňavá pražma

Suroviny

2 kusycelá vykuchaná pražma
3 kusysnítky tymiánu
2 větvičkyvětvičky estragonu
1 kusCitron
2 lžíceextra pannenský olivivý olej
1 špetkasůl a čerstvě namletý pepř
1 kgsalátové brambory uvařené ve slupce
2 kusystředně velká cibule, nadrobno
100 gMáslo
Reklama

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 stupňů C a vyložte plech pečícím papírem

2

Pražmu zevnitř nasolte a opepřete

Naplňte ji tymiánem, estragonem a na kolečka nakrájeným citronem

3

Rybu vložte na plech, polijte olejem a uložte do trouby

Pečte pod grilem přibližně 15 minut

Podávejte s lehkým bramborovým salátem

4

Brambory na salát uvařte ve slupce, ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na kolečka

 Dejte je do mísy a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli

5

Ve skleničce rozmíchejte trochu vody, octa a soli a připraveným lákem polijte brambory s cibulí

Opatrně s množstvím láku, brambory jím opravdu jen polijte, nesmí v něm plavat

6

Do malého kastrůlku dejte máslo a pomalu ho zahřívejte

Jakmile začne bublat a škvíří se, odstavte ho z plamene

Mělo by mít lehce nahnědlou barvu, ale nesmí se pálit

Takto připravené máslo nalijte na brambory a vše zlehka promíchejte

Dle chuti můžete přidat sůl a čerstvě namletý pepř

 

Voňavá pražma s lehkým bramborovým salátkem

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama