Černé gnochci

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Léto s Italem (5) cerne gnochci
Černé gnochci

Suroviny

1 dávkabramborové noky se sépiovým barvivem
1 dávkabílý chřest
1 dávkajikry z mořského ježka
1 dávkačesnek, petržel, feferonka
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Do těsta na bramborové noky (viz recept Gnocchi Quattro formaggi) se přidává sépiové černé barvivo. Noky uvaříme v osolené vodě.
Bílý chřest je uvařený  ve vodě s trochou másla, šťávy z citronu a s plátkem pečiva, který stáhne případnou hořkost chřestu. Pak se nechá vystydnout, část dáme stranou, část rozmixuje a vznikne lahodná omáčka.
Na pánvi orestujeme nasekaný česnek, feferonku a petrželku. Přidáme uvařené noky s trochou vody z varu. Povaříme, poté přidáme nakrájený bílý chřest.
Gnocchi servírujeme na chřestové omáčce, s mořským ježkem a sekanou pažitkou.




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama