České rizoto z vepřového masa a hub

Rizoto pochází sice jako pokrm z Itálie, ale pořad Česko na talíři ho ukázal v české verzi.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (3) Gábina Partyšová, rizoto
České rizoto z vepřového masa a hub

Suroviny

1 hrstsušené houby (předem namočené ve vodě)
500 gvepřové maso (ramínko)
2 lžíceOlej
1 kuspokrájená cibule
200 gorestovaný hrášek
750 mlVývar
1 špetkaSůl
1 špetkaPepř
1 dávkanakládáné okurky a nastrouhaný sýr
Reklama

Příprava:

Na oleji nechte zesklovatět cibulku, orestujte maso, aby se zatáhlo, osolte a opepřete. Přidejte předem namočené sušené houby i s vodou, v níž se máčely. Zalijte vývarem a chvíli vařte. Když je maso napůl měkké, přidejte propláchnutou rýži. Pokud je potřeba, přilijte ještě vývar, aby byla rýže zcela ponořená. Přiveďte k varu a vložte do trouby. Při 160 stupních duste zakryté asi dvacet minut. Vyndejte, prokypřete, případně promíchejte se zeleným hráškem. Podávejte s českým kvalitním nastrouhaným sýrem a nakládanými okurkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama