Chřestová polévka

Toto období je období chřestu, proč nevyužít rychlého receptu k osvěžení!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (11) Hejlík, chřestová polévka
Chřestová polévka

Suroviny

1 dávkaodřezky z chřestu
1 kusdrůbeží vývar
400 mlMléko
200 mlsmetana ke šlěhání
1 špetkasůl a bílý pepř
1 dávkadýňový olej na zakapání
Reklama

Příprava:

Zbytky chřestu pokrájíme a v osolené vodě asi deset minut povaříme v kuřecím vývaru a mléku. Kořeníme bílým pepřem a muškátovým květem nebo oříškem. Pár hlaviček si necháme na ozdobu. Polévku rozmixujeme, ozdobíme pokrájenými vršky chřestu, které mohou být klidně i syrové, dochutíme a pokapeme pro chuť a na ozdobu tmavým dýňovým olejíčkem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama