Crostata alle fragole - Jahodový koláč

Těsto na ovocný koláč je podobné jako u nás důvěrně známé linecké

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Emanuele Ridi

Jahodový koláč
Crostata alle fragole - Jahodový koláč

Suroviny

210 ghladká mouka
100 gMáslo
3 kusyžloutky
100 mlcukr moučka
1 špetkaSůl
1 dávkacitronová kůra z 1 citronu
1 kus1/3 prášku do pečiva
1 hrsthrst rozemletých (předtím zmrazených) mandlí
na náplň:
1 dávkamáslo na vymazání formy
1 kusvanilkový lusk
400 mlMléko
2 kusyžloutky
50 gmoučkový cukr
1 baleníJahody
1 sklenicejahodový džem
Reklama

Příprava:

1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, aby těsto moc nevyběhlo a zůstalo nízké. Pečeme v předehřáté troubě deset minut na 180°. Po upečení necháme korpus vychladnout.
2. Na náplň si mléko ochutíme vanilkovými semínky z rozříznutého lusku a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.
3. Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala, a pomažeme jí špičky jahod.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama