Fazolky na kyselo

Fazolky patří mezi další zeleninu, která je v létě dostupná a hlavně všude čerstvá!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (15) Zelenková, fazolky
Fazolky na kyselo

Suroviny

600 gploché fazové lusky/mladé fazolky
150 gMáslo
2 lžícehladká mouka
600 mlsilný hovězí vývar
200 mlSmetana
1 kgvařené nové brambory, očištěné, neoloupané
150 gdomácí slanina
250 gMáslo
1 dávkasůl, cukr a ocet na dochucení
1 snítkačerstvý kopr k podávání
Reklama

Příprava:
Na másle orestujte mouku tak, aby vám vznikla světlá jíška. Zalijte vývarem, promíchejte a asi 10 minut nechte provařit. Přilijte smetanu a do takto vzniklého základu přidejte očištěné a pokrájené fazolky krátce blanšírované ve vroucí osolené vodě. Dochuťte solí, cukrem a octem.
K fazolkám přidejte vařené nové brambory pokrájené na čtvrtky. Nakonec můžete posypat najemno nasekaným koprem a přelít na kostičky pokrájenou a do křupava vysmaženou slaninou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama