Filipínské kuře

Na tuku zpěňte cibuli, přidejte kmín, sáček sladké papriky a hrst sušené majoránky.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Ladislav Kerndl

Česko na talíři II (4) Ladislav Kerndl, filipínské kuře
Filipínské kuře

Suroviny

1 kuskuře, rozpůlené a naporcované asi na deset kousků
4 kusy2 zelené a 2 červené papriky pokrájené na větší kusy
1 kuscibule pokrájené na osminy
2 paličkypalice česneku na stroužky
2 kusyrajčata
2 kusybrambory
2 kusychilli papričky
2 lžíceSójová omáčka
2 kuličkycelý pepř
1 špetkamletý pepř a sůl na dochucení
Reklama

Příprava:
Kuře naporcujte na deset kousků. Papriky nakrájejte na větší kusy a cibule na osminky, česnek rozdělte na stroužky, nakrájejte dvě rajčata a brambory. Všechno kromě brambor dejte do kastrolu nebo nižšího hrnce se širokým dnem, protože vody budete potřebovat méně - není to klasická polévka. Brambory se přidávají jako poslední, dvacet minut před koncem varu. Vznikne silný vývar, který je na plotně aspoň hodinu. V zemi původu se jí z hliněného hrnce, Jaroslav Sapík by jídlo podával v kotlíku. Jí se s pečivem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama